Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommels verenigingsleven boomt

Lommels verenigingsleven boomt
Foto Jan Buyens

De Kleine Zaal van CC De Adelberg zat behoorlijk goed gevuld vanavond voor een nieuwe samenkomst van het 'Verenigingsplatform', oftewel een jaarlijkse bijeenkomst van alle Lommelse verenigingen.

Als eerste was er een inleidend woord door schepen Peter Vanderkrieken, waarin hij het o.a. had over de personeelsverschuivingen binnen de stad en ook over de 'corona-pot' die er nog steeds is (ca. 120.000 euro...). Ook het project 'ZWEET' haalde hij nog aan, een project waarbinnen verenigingen zich kunnen laten doorlichten en ondersteunen, en waarvoor zes Lommelse verenigingen zich inschreven. Ook had hij het nog over het Lommelse verenigingsleven dat helemaal terug opbloeit na enkele moeilijke jaren (corona...).

Daarna was het aan coördinator Stef Pennemans die meerdere punten te berde bracht. Zo kwam we bv. te weten dat er momenteel 81 (socio-culturele) verenigingen actief zijn in onze stad, waarbij er afgelopen werkjaar ééntje is weggevallen, maar er vijf nieuwe zich aansloten. Deze nieuwe zijn: Koor Lokomotiefje, 'Room to Live', Rockwood Events, Lommelse Blauwvoeters en Verenigd Kattenbos.

Ook werd nog aangehaald dat de gilde Sint Ambrosius én Fanfare Heidegalm investeringssubsidies hadden aangevraagd en dat 'Catch in the dark', koor 'Het Daghet' en Verenigd Kattenbos stimulanssubsidies aanvroegen.

Na nog enkele variapunten met o.a. aandacht voor de Cultuurprijs en de Kunstaanmoedigingsprijs, 30 jaar CC de Adelberg en de verplichte aansluiting bij het Verenigingsregister vóór eind 2027, was het tijd om nog wat na te borrelen... ook altijd plezant!