Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommelaars Niels Vanhove en Sander Geboers Belgisch kampioen aquabike

Lommelaars Niels Vanhove en Sander Geboers Belgisch kampioen aquabike

De Lommelse Triatleten hebben zondag twee Belgische titels veroverd op het BK aquabike in Viersel. Niels Vanhove won de wedstrijd na 1,5 km zwemmen en 40 km fietsen, Sander Geboers was de beste bij de junioren.

Aquabike is een steeds populairder wordende discipline in de multisport. Het is een triatlon, maar dan zonder lopen. Op het Belgisch kampioenschap in Viersel moesten de atleten zondag achtereenvolgens 1,5 km zwemmen en 40 km fietsen.

Niels Vanhove deed dat het snelst in 1u16'49", en had aan de meet meer dan een minuut voorsprong op zijn eerste achtervolger. Met een nationale titel als bekroning, nadat hij vorig jaar ook al Belgisch brons pakte. Sander Geboers mocht als tweede Lommelaar met een tricolore trui het podium op. Hij won bij de junioren in 1u20'46". En dat nog geen 24 uur nadat ze beiden ook al in actie waren gekomen met het eerste divisie-team van de Lommelse Triatleten op het BK ploegentriatlon.

Reactie Niels: "De zwemproef liep naar mijn gevoel moeizaam. Na het keerpunt halfweg, verloor ik contact met de kopgroep en was het lastig oriënteren in het kromme kanaal. Met een halve minuut achterstand kwam ik als 7e uit het water. De eerste van 4 fietsrondes besloot ik nog behoudend aan te pakken, het parcours lag er immers kletsnat en soms verraderlijk bij. Na de eerste ronde kreeg ik de leiders toch al in zicht en omdat de benen goed voelden, schakelde ik een versnelling hoger. Halverwege de tweede ronde nam ik de leiding en bouwde de voorsprong snel uit, waardoor ik de laatste ronde zonder risico's kon aanvatten. Hopelijk kan ik volgende week (kwarttriatlon Geel) al laten zien dat ook de loopbenen goed zijn. 😏"
Reactie Sander: "Na de ploegentriatlon de dag ervoor was het kijken hoe het met de armen en benen gesteld was. Bij de start zat ik nog ingesloten, maar ik kwam er al snel goed door en kon zo naar de kopgroep zwemmen. Ik kwam als derde aan land, maar was zo gedesoriënteerd dat ik op de fiets terug op zoek moest gaan naar de rest. Na 3 rondes jagen kwam ik leeg maar voldaan over de meet. De eerste tussenstap naar de kwartafstand zit erop. Het was een geslaagd Belgisch kampioenschap."