Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Onmondig Lommel verliest van uitgekookt Oostende

Foto Jan Buyens

Lommel kreeg vanmiddag het noodlijdende KV Oostende op bezoek, noodlijdend zowel financieel als sportief… Maar het geeft zich nog niet gewonnen, dat was vanmiddag erg duidelijk, want het kwam hier in Lommel winnen met 0-1, zeker niet onverdiend. Hoe jammer, want de tweede plaats lag voor het grijpen, maar het Lommel van tegen Beerschot en Zulte was zéér ver weg...

De eerste tien minuten was er niet veel te beleven, enkel steriele druk van de thuisploeg, met toch al enkele leuke acties van o.a. de Grand en Vancsa, maar zonder echt doelgevaar, terwijl de kustboys amper over de middenlijn geraakten.  Tot plots in de 11de minuut één actie, één kans en…goal voor Oostende: 0-1 via Berte. En amper een minuutje later kwam die Berte opnieuw opduiken in de Lommelse zestien, maar gelukkig met enkel een hoekschop tot gevolg.  In de 22ste minuut een klein kopkansje voor Lucas Schoofs op hoekschop, maar jammerlijk naast.  Enkele minuten later opnieuw een knappe actie van Lommel via Vancsa en Fatah, maar makkelijk gepakt door Bossin.  In de 39ste minuut een warrige fase voor het doel van De Busser, waarbij bijna zelfs de 0-2 viel… Oostende had ondertussen al een tiental minuten de overhand!  En in de 44ste minuut waren de bezoekers uit Oostende wéér daar, met alweer een schot van Bente, maar recht op De Busser.  En zo eindigde deze eerste enerverende helft op een niet totaal onverdiende voorsprong voor Oostende: 0-1!

In de 50ste minuut zagen we een duidelijke strafschopfout op Vancsa, maar… onbegrijpelijk niet gefloten door de scheids! En enkele minuten later trapte Granell een bal hoog over. De bezoekers hielden het goed gesloten, en benutten ook ieder moment om tijd te rekken. Bij Lommel zagen we jammerlijk genoeg ook erg veel slordigheden en slechte passes…  In de 65ste minuut knalde Berte ook nog eens net naast, en Lommel… dat kon géén vuist maken. Ook werden zowat alle duels, zeker die in de lucht, verloren.  Oostende kwam er op de counter regelmatig goed uit, zo ook in de 70ste minuut met een doelschot van Wylin tot gevolg, maar over doel. Pas in de 78ste minuut zagen we nog eens een schot(je) op doel vanwege Lommel door De Grand, maar dit ging hoog over. En een vijftal minuten later dan ook een erg knappe actie van Talvitie, maar zijn schot werd gered door Bossin. En zo eindigde deze wedstrijd helemaal niet zoals iedere Lommel-supporter gewild en gehoopt had op 0-1!