Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint van KMSK Deinze met 1-0

Lommel SK ging vanavond op zoek naar een derde overwinning, en een 9 op 9, thuis tegen Deinze. Deze laatste wordt door velen als één van de outsiders gezien voor promotie… En Lommel deed wat het moest doen... winnen, en wel met 1-0 dankzij een goal van Sales, maar ook dankzij enkele geweldige reddingen van De Busser.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers, al direct in de eerste minuut, maar De Busser stond paraat. Het eerste gevaar van Lommel kwam in de 9deminuut met een hard schot van Schoofs, maar ook hier stond de bezoekende goalie pal. In de 35ste minuut kregen de bezoekers een bijna ‘dot van een kans’, maar Braken kon deze niet verzilveren. In de 45ste minuut zagen we nog een snelle uitbraak van Lommel met Sales en Vetokele, maar afgefloten door de scheids voor een vermeende fout. Het bleef zo tot de rust, na een erg gesloten eerste helft, met bijzonder weinig kansen met een billijke 0-0 stand als resultaat.

Ook in de tweede wedstrijdhelft was de eerste kans voor Deinze, maar Braken besloot over. Even later een nieuwe waarschuwing voor Lommel toen Souleymane van vlakbij over schoot (maar het was tevens buitenspel…). Twee minuten later ging Vancsa alleen op de keeper af, maar deze was gepast uitgekomen… en in de daarop volgende actie was het opnieuw Souleymane die iedereen voorbij snelde, mar ook net geen goed schot kon afleveren. In de 58ste minuut dan een geweldige actie van de thuisploeg die werd afgerond door Arthur Sales: 1-0.  In de 65ste minuut volgde een goed schot van Quintero, maar ook dit ging over. In de 80ste minuut kon Deinze nog eens dreigen via Braken, maar De Busser redde. En in de 90ste minuut moest diezelfde De Busser twee keer alles uit de kast halen om de gelijkmaker te verhinderen! Er kwamen nog vijf extra minuten en het was nog alle hens aan dek, maar... Lommel hield stand!
Lommel gaat nu alleen aan de leiding met een 9 op 9!