Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint van Francs Borains met 3-0

Foto Jan Buyens

Vóór de wedstrijd werden de meer dan 400 jeugdspelers aan het publiek voorgesteld, een trouwens erg talrijk opgekomen publiek… Lang geleden dat er nog eens zoveel volk zat in de Lommel SK-tribunes! Uiteindelijk werd er gewonnen met 3-0 dankzij een goal van Dermane in de eerste helft en van Vancsa en Aguilar in de tweede.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg in de zesde minuut, maar het schot van Schoofs ging naast. En in de 12de minuut werd het dan 1-0 dankzij een geweldig schot van Karim Dermane, op voorzet van Vancsa. In de 25ste minuut kreeg diezelfde Vancsa nog (bijna) een reuzenkans, maar hij schoof jammerlijk uit. Van de bezoekers hadden we nog niet veel, zoniet niks gezien, tot een schotje ver naast in de 33ste minuut van Lavie. Even later ook een klein kansje voor Lommel via een kopbal over van Vetokele.  In de 41ste minuut ook een bijna-kans voor Dries Wouters, maar op een hoekschop kon hij net niet bij de bal om deze erin te tikken… En eindigde deze eerste helft op een toch wel verdiende voorsprong voor Lommel. Over deze eerste helft kunnen we verder kort zijn: weinig te zien, weinig doelkansen, géén spanning!

Na drie minuten in de tweede helft zagen we een wel bijzonder ongelukkige pass van Sales, waarop Lavie bijna alleen op goal kon schieten. Gelukkig té zwak om De Busser te verontrusten. In de 58ste minuut een mooie poging tot plaatsbal van Sales, maar Saussez redde makkelijk. Iets over het uur zagen nog eens een schot van Francs Borains, maar de trap van Chevallier was weer te zwak om De Busser te verschalken. De bezoekers drongen deze periode wel iets meer aan, maar échte doelkansen kwamen daar niet van. En Lommel… dat drong misschien net iets té weinig aan om een tweede geruststellende goal te maken. In de 73steminuut viel die dan toch, na een knappe aktie van Schoofs in de zestien, en een heerlijke trap van Vancsa: 2-0. En in de 85ste minuut maakte Kluivert Aguilar het hélemaal af met ook een knappe goal: 3-0. Bijna werd het zelfs nog 4-0 even later maar de knal van Vetokele ging over...

Een verdiende overwinning van een toch wel dominant Lommel SK!