Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint nu ook van Zulte-Waregem

Foto Lommel SK

Na de geweldige overwinning afgelopen woensdag tegen Beerschot, trok Lommel SK vanavond naar de nummer drie, Zulte Waregem. En ook daar gingen ze winnen met 0-3, verdiend, maar ook dankzij een bijzonder slecht en rommelig acterende thuisploeg. En zo komt Lommel op de derde plaats terecht in de rangschikking!

De eerste tien minuten viel er niets te beleven in de Elindus Arena, maar in de 10de minuut zagen we een knappe aanval van Lommel die begon met een lange pas van Wouters en nadien een voorzet van Granell, afgerond door Lucas Schoofs: 0-1! Daarna was het wederom een tiental minuten windstil, tot een zwak schot van Fatah op De Wolf in de 22ste minuut. Direct erna toch ook een kans voor de thuisploeg maar De Busser zat goed tussen op het schot van Traore. Een vijftal minuten later een nieuw schot van diezelfde Traore, maar hoog over deze keer. In de 32ste minuut was de verdediging van Zulte-Waregem even ‘in slaap’ waardoor Talvitie helemaal vrij kon afdrukken: 0-2. Amper een minuutje later zagen we dan bijna de aansluitingstreffer van de thuisploeg, maar het schot van Gavriel ging nipt voorlangs. In de 37ste minuut kreeg Lucas Schoofs zijn hoofd net niet goed tegen een voorzet van Talvitie, en zo stond het bijna zelfs 0-3, maar net niet dus… In de 40ste minuut nogmaals een schotje van Traore waarmee De Busser geen enkel probleem had. In blessuretijd knalde ook Vancsa nog eens op De Wolf, en werd er gerust met een 0-2 voorsprong voor Lommel SK… Drie kansen en twee goals: dat is efficiëntie.

De aanvangsfase van de tweede helft was ook voor Lommel, met in de 52ste minuut een bijzonder knap schot van Vancsa waarbij De Wolf alles uit de kast moest halen om de bal nog in hoekschop te duwen. Een drietal minuutjes later ook een poging aan de overkant, maar het schot van Traore ging in het zijnet. En amper een minuut later alweer een domme fout in de verdediging van Zulte waar Fatah optimaal van profiteerde: 0-3! In de 67ste minuut zagen we nog eens schuchtere poging van de thuisploeg met een schot van Tambedou dat een stuk naast ging. En nog eens drie minuten later toch een goeie kans van de thuisploeg via Gavriel wiens schot maar net naast ging. In de 82ste minuut  opnieuw en grote kans voor Zulte-Waregem, maar met een prima redding van De Busser. Daarop volgend werd de coach van de thuisploeg, Euvrard, met een tweede gele kaart naar de tribune verwezen. En zo eindigde deze partij identiek aan vorige week met een klinkende 0-3 overwinning.