Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK verslaat Beerschot, en doet weer mee

Foto Jan Buyens

Lommel moest vanavond de weide in tegen de eerste in de stand, Beerschot…  Er was in ieder geval bijzonder véél volk vanavond in het Soevereinstation, zowel van Lommel als van de bezoekers. En Lommel deed wat het moest doen: winnen, en wel met 3-0 dankzij goals van Talvitie, Dermane en Vancsa.

Na amper 3 minuten was het al 1-0 voor Lommel dankzij een snelle doorbraak van de thuisploeg en de perfecte afwerking van Talvitie! Enkele minuten late zagen we een dom balverlies op het middenveld van Lommel, en een kans voor Keita, maar gelukkig net naast… In de 9de minuut wee een goeie aanval van de bezoekers, maar het schot van Cagro ging over.  Iets over het kwartier was het bijna 2-0 dankzij Vancsa, maar zijn schot werd nog net in hoekschop gewerkt, dit na serieus mistasten van de bezoekende keeper Matijas. In de 21ste minuut dan weer een kans aan de overzijde met Cagro, maar ook deze bal ging naast. Op het half uur een kopbal van Vetokele, maar té zwak om de keeper te verontrusten. In de 43ste minuut werd het dan plots 2-0 na een serieuze blunder bij Beerschot, en Karim Dermane die niet aarzelde en de 2-0 tegen de netten trapte! En zo eindigde de eerste helft met een toch wel verdiende voorspong voor de thuisploeg.

In de 55ste minuut kregen de bezoekers dé kans op de aansluitingstreffer, maar Keita stootte twee keer op De Busser! En ondertussen bleef Lommel bijzonder efficiënt voetballen… Iets over het uur bij Beerschot een schot van Sanusi, maar vér over. En dan werd het plots 3-0 dankzij een magistrale tap van Vancsa! In de 73ste minuut opnieuw een aanval van de bezoekers, maar het schot van reyners ging ook nu hoog over.  Naarmate het einde in zicht kwam werden de bezoekers alsmaar zenuwachtiger, wat het voetbal niet ten goede kwam, maar Lommel hield vrij makkelijk stand… Vijf minuten voor affluiten trapte Schoofs nog bijna de 4-0 tegen de netten, maar zijn schot ging over...

Een knappe ovewinning voor een goed acterend Lommel SK dat met vertrouwen naar Zulte-Waregem kan trekken.