Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK: nog één horde vóór promotie na winst bij Deinze

Foto Lommel SK

Lommel trok vanmiddag naar Deinze voor de terugwedstrijd van de promotion play-offs. Thuis werd het vorige week 1-1, dus er moest gewoon gewonnen worden vanmiddag om de barrage-wedstrijd met KV Kortrijk te kunnen spelen en aldus als nog te promoveren naar 1A! En heel wat supporters waren ook meegereisd, met z’n 500-tal waren ze… En het werd een waar feestje want Lommel won (verdiend) met 1-2. Nog één horde te nemen voor de promotie!

De eerste trap op doel kwam via een vrijschop van Rosa, maar ging net naast. Het eerste kwartier was zeker voor Lommel met goed voetbal, maar echte kansen leverde dit niet op. Enkel een ver schot van Sales in de 11de minuut, maar ver naast. Op een counter in de 23ste minuut eindelijk nog eens een kansje voor Lommel, maar Granell plaatste de voorzet van Sales net over het doel. In de 36ste minuut kreeg ook Talvitie twee keer een kansje, maar beide keren kon Miras makkelijk pakken. In de 40ste minuut scoorde diezelfde Talvitie dan toch de 0-1 met een ver schot dat afweek op een verdediger van Deinze, en waar Miras niet meer bij kon. Even later ook een ver schot van Rosa, maar recht in de handen van de doelman. En zo werd er gerust met een verdiende 0-1 voorsprong voor Lommel SK.

In de tweede helft kreeg in de 53ste minuut Talvitie dé kans op 0-2 op aangeven van Dermane, maar zijn schot ging in het zijnet… misschien wel dé beste kans van de wedstrijd. In de 57ste minuut probeerde Vancsa de bal in de bovenhoek te plaatsen, maar zijn schot ging over. Op de counter viel daarna bijna de gelijkmaker, maar De Busser was paraat en pakte het schot van Janssens. In de 62ste minuut plots twee kansen, eentje voor Lommel via Sales, en direct erna De Busser die erg ver uit zijn doel stond en bijna verrast werd… In de 65ste minuut gebeurde het dan toch: Mertens scoorde de 1-1, een knappe kopbalgoal. In de 75ste minuut nog eens een kansje voor Lommel, het schot van Rosa ging maar net naast. Maar amper 5 minuten later scoorde diezelfde Rosa op knappe voorzet van Sales onhoudbaar de de 1-2. Op 5 minuten voor het einde knalde ook Fatah een keertje op goal, maar Miras redde in hoekschop. In de 88ste minuut zagen we nog een vrijschop op een mooi plaats vlak voor de zestien voor Lommel, maar Rosa knalde op de muur. In de allerlaatste minuut claimde Deinze nog een strafschop, maar volledig onterecht. En zo won Lommel meer dan verdiend met 1-2, en wacht nu Kortrijk als laatste horde naar 1A.