Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK kopje onder in Luik

Foto Lommel SK

Het was een bijzonder aangename wedstrijd om volgen, waarin Lommel het eerste half uur volledig voor zich nam en leek af te stevenen op een makkelijke overwinning... Maar Lommel zag Luik nadien terugkomen en zelfs de overhand nemen, ook al dankzij een bijzonder enthousiast publiek. Het werd uiteindelijk na de 0-1 door Vetokele alsnog 2-1 mits goals van Lambot en Bertoccini.

De eerste 20 minuten waren volledig voor Lommel, met een balbezit van maar liefst 85%! Maar échte kansen kwamen er niet echt, behalve dan in de 20ste minuut voor Talvitie, wiens schot gered werd door de lokale keeper. Luik zelf was ondertussen amper één keer richting zestien opgeschoten… En enkele minuten later stond het dan toch 0-1 dankzij een goal van Vetokele, na een assist van Schoofs. Op het half uur een bijzonder knappe counter van Lommel met Vancsa en Talvitie, maar het schot van Aguilar dat erop volgde ging over. Even later dan toch een goeie actie van de thuisploeg, met een hard schot van Bertaccini dat maar net naast ging. En in de 40steminuut een nieuwe grote kans voor Luik, deze keer op hoekschop en een kopbal van Bustin, maar Granell redde de meubelen voor Lommel! En amper een minuutje later hield Debaty ook Vancsa van een extra voorsprong. En zo werd er gerust met een verdiende 0-1 voorsprong, maar met een Luik dat het laatste kwartier toch kwam aandringen.

In de 55ste minuut zagen we een geweldige redding van Ivezic op een knal van Bruggeman. Op de daarop volgende hoekschop kopte Lambot de 1-1 onhoudbaar tegen de netten. Iets over het uur kwam Lommel nog eens opzetten, maar de afwerking van Vancsa was niet al te geweldig. In de 68steminuut stond het dan plots 2-1 dankzij een goal van Bertaccini, na knullig verdedigen van Lommel en een bijzonder domme pass van Dermane die hiermee een bijzonder mooi geschenk webschonk aan de thuisploeg. In de 78steminuut zagen we nog een ver schot van de pas ingevallen Sales, maar niet hard genoeg om de keeper te verontrusten. Enkele minuten later kwam diezelfde Sales nog eens opzetten in de zestien, maar ook nu was het net niet.

Lommel blijft wel aan kop in de rangschikking na ook verlies voor Zulte-Waregem vandaag. Het wordt nog een spannende competitie!