Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK kansloos onderuit bij Patro met 3-0

Foto Lommel SK

Lommel SK moest vanmiddag naar Patro Eisden afzakken. Lommel was uiteraard uit op ‘revanche’ voor de nederlaag thuis eerder dit seizoen. Uiteindelijk werd het 3-0, en een bijzonder slechte zaak voor Lommel en de eventuele rechtstreekse promotie naar de Jupiler Pro League!

Er waren maar liefst een 500-tal Lommel supporters aanwezig vanmiddag! De eerste kans was voor de thuisploeg in de 10de minuut, maar De Busser hield (vrij makkelijk) zijn netten schoon. Voor de rest was er deze eerste 10 minuten bijzonder weinig te zien, vooral veel zenuwachtig spel van beide ploegen. In de 20ste minuut opnieuw een kans voor Patro via Peeters, maar opnieuw was De Busser paraat. Lommel tot dan toe het meest aan de bal, maar kansen creëren, neen, dat niet.  Maar in de 26ste minuut dan dé kans van de wedstrijd: een uitstekende doorsteekpas van Rosa op Talvitie, maar deze laatste besloot op de paal… In de 34ste minuut opnieuw een serieuze kans voor Patro, dankzij een goeie vrijschop van Kevin Kis, maar de uitstekende redding van De Busser. In de 42ste minuut een behoorlijke poging van Granell, maar zijn schot ging voorlangs. En dan de 44ste minuut een klein drama voor Lommel toen Wouters een rode kaart kreeg voor een harde tackle. Inderdaad een duidelijke fout, maar rood? Ons inziens niet, geel was hier voldoende geweest. En zo eindigde de eerste helft op een billijk gelijkspel, maar met de wetenschap dat er een ganse tweede helft met een man minder moest gespeeld worden. 0-0 dus na één helft…

Direct na aanvang van de tweede helft een enorme kans voor Lommel SK met een harde knal van Schoofs, maar de lokale keeper van de thuisploeg bracht redding. En amper twee minuutjes later kwam de thuisploeg dan op 1-0 via Noubissi, na knullig verdedigen en een erg slechte inspeelbal van De Busser van Lommel! En nog eens twee minuten later stond het zelfs bijna 2-0, maar gelukkig was er De Busser… In de 75ste minuut een knappe actie van Vancsa, maar ook zijn poging strandde op Heekeren. In de 80ste minuut moest De Busser twee keer redding brengen op pogingen van Renson en Dasoko, maar het was maar uitstel van executie, want in de 82ste minuut knalde Sigurdrason Patro op 2-0. Amper 2 minuten later werd het zelfs 3-0 via diezelfde Sigurdarson... na te laat komen van De Busser. In blessuretijd nog één poging van Lommel via Rosa, maar Heekeren had hier weinig moeite mee.

En zo eindigde deze partij op een jammerlijk verlies voor Lommel SK met 3-0, en alhoewel ze op de tweede plaats blijven, voelen ze nu de hete adem in de nek van maar liefst 3 ploegen, nl. Dender, Deinze én... Patro