Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK heeft nieuwe hoofdsponsor: Ciner Glass

Lommel SK heeft nieuwe hoofdsponsor: Ciner Glass
Foto Lommel SK

Ciner is een wereldwijd container glasproductiebedrijf dat in 2025 de Lommelse glasfabriek zal openen op het Kristalpark III in Lommel. Ciner Glass is een dochteronderneming van het Turkse Ciner Group en zal in Lommel 550 nieuwe jobs creëren. De keuze voor de stad Lommel ligt voor de hand, denkt Ciner Glass CEO, Gohkan Sen: "Enerzijds is Lommel natuurlijk het brandpunt van de glasindustrie. Anderzijds is ook de ligging van de stad erg gunstig", zegt hij. "De nabijheid van belangrijke industrieën, de centrale ligging op het kruispunt van belangrijke transportroutes, de toegang tot grondstoffen als wit zand en de kennis van de arbeiders maken deze regio tot de perfecte keuze voor dit project." De komende jaren creëert de onderneming meer dan 500 directe en 500 indirecte mensen aan. Nog dit jaar zullen de eerste jobs op de markt komen. Ciner Glass zal tot op het einde van het seizoen op de achterkant van onze shirts prijken en kiezen tevens voor verdere merkherkenbaarheid via onze fixed- en LED-boarding. Ook voor het seizoen 2024-2025 tonen zij reeds hun sterke engagement om samen met de club te groeien.

Commercial Manager van Lommel SK, Lennert Lodewijks: "Elke supporter of sympathisant van de club, kent wel iemand die ooit in de Lommelse glasindustrie heeft gewerkt. We zijn dan ook blij dat we Ciner Glass kunnen helpen in het vergroten van hun merkherkenbaarheid in onze regio én dat we kandidaat werknemers via onze kanalen kunnen triggeren voor de nieuwe werkgever. Overigens sluiten hun doelstellingen naadloos aan bij die van ons betreffende ontwikkeling, community en duurzaamheid. De link tussen onze club en de glasproductie zit trouwens verweven in ons clublogo waarin de lauriertakken een scherpe rand gekregen hebben, een verwijzing naar de traditionele glasproductie in de regio."

Directeur van Ciner Glass Yener Ciner: "Wij voelden al bij de eerste contacten de warmte en tevens professionaliteit die deze club en z'n mensen actueel uitstralen. De waarden en ambities waar Lommel SK voor staat, passen perfect bij die van ons. Onze naambekendheid in en rond Lommel moet omhoog om voldoende mensen te kunnen aanwerven en daarvoor biedt de Lommelse club een prachtig medium voor. Uiteraard volgen we de resultaten van de club ook van nabij!"

Lommel SK en Ciner Glass zullen de samenwerking opstarten tot ten minste juni 2025. Tevens zal de wedstrijd van 16 maart, Lommel SK – RSCA Futures op gang getrapt worden door de bestuurders van Ciner Glass.