Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK dient bouwaanvraag in voor 'City Football Academy Lommel'

Lommel SK dient bouwaanvraag in voor 'City Football Academy Lommel'

De club heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuwe trainingscomplex. Het complex zal een eigen First Team faciliteit creëren, een inspirerende omgeving voor LSK Academy jeugdspelers en een nieuw Club management centrum. Het state-of-the-art gebouw komt ten noordwesten van de Soeverein op het huidige trainingsveld 7.

Lommel SK heeft een bouwaanvraag ingediend voor de ontwikkeling van een state-of-the-art en speciaal gebouwde nieuwe trainingscomplex op de huidige jeugdsite van de club.  De voorstellen zullen de aanzet geven tot de ontwikkeling van een vrijstaand gebouw en de omliggende landscaping en zo de voortdurende ambitie van de club vrijwaren om een ontwikkeling voor toptalent in Europa te worden.  Als de bouwaanvraag wordt goedgekeurd, is het de ambitie van de club om het nieuwe gebouw in de zomer van 2025 te openen. Met deze ontwikkeling zal de club al zijn niet-wedstrijdgebonden functies samenbrengen in deze nieuwe City Football Academy in Lommel waar ook het dagelijks bestuur van de Club zal gehuisvest worden.

Het trainingscomplex wordt de achtste City Football Academy wereldwijd, na bestaande zusterfaciliteiten in Manchester, Melbourne, New York, Montevideo en Palermo. CFA Girona en Official Licensed City Football Academy Santa Cruz worden later in 2024 ook nog geopend. City Football Group levert infrastructuurexpertise om de compatibiliteit met andere CFA's te maximaliseren en om de kennisuitwisselingsmogelijkheden van Lommels nieuwe uitvalsbasis te verbeteren. De Lommel site zal echter uniek zijn door zijn locatie en ontwerp.

Lommel SK Performance Director, James McCarron vertelde hierover het volgende: "Met deze nieuwe faciliteit creëren we een verbonden en inspirerende omgeving voor al onze spelers, van de jongste categorieën tot onze eerste ploeg. Het wordt een uitzonderlijke ontwikkelingslocatie in het hart van Europa, waar we nu ontwikkeling van jonge spelers tastbaar maken. De club heeft een sterke geschiedenis als het gaat om het opleiden van spelers en recentelijk hebben we, met spelers als Vinicius De Souza, Manfred Ugalde en Koki Saito, spelers gehad die vanuit Lommel doorstroomden naar Europese topcompetities. Deze investering zal duurzaam bijdragen tot de verdere ontwikkeling van aanstormend talent. Voor onze jongens en meisjes binnen de Academy zal het fantastisch zijn om letterlijk en figuurlijk naar hun droombestemming toe te kunnen werken.“

CFA Lommel krijgt twee verdiepingen met een functionele totale oppervlakte van 2.500m². Vanuit deze nieuwe faciliteit zal de eerste ploeg rechtstreeks toegang hebben tot de nieuw aangelegde trainingsvelden. De club en het bouwteam hebben de ambitie om het gebouw te bouwen volgens de Vlaamse GRO-tool. De duurzaamheidsdoelstellingen zullen ook worden doorgevoerd in de omliggende constructie, terwijl de publieke toegankelijkheid van het terrein gewaarborgd blijft. Gedurende het hele project zal er geen enkele boom verdwijnen op de site.

Mike Green, CEO van Lommel SK, voegde hieraan toe: "We zijn erg trots om onze nieuwe trainingsfaciliteit aan te kondigen. Eerst en vooral zal deze investering onze positie binnen het Europese voetballandschap verder versterken en geweldige kansen bieden aan al die jongens, meisjes en volwassenen die een voetbaldroom nastreven. Daarnaast is CFA Lommel ook een prachtige volgende stap voor de regio. We waken erover dat de investering maximaal rendeert voor de regio en haar ondernemers, vaak partners van de club. Dit wordt een buitengewone faciliteit op een prachtige site waar voetbal en onze kernwaarden van talentontwikkeling, dicht bij de gemeenschap staan en duurzaamheid samenkomen. Deze investeringen zijn de volgende stap voorwaarts voor Lommel SK terwijl we samen met de gemeenschap blijven groeien.“ De investeringen passen binnen de duurzame groeidoelstellingen van de club en sluiten ook aan bij de ruimtelijke ontwikkelingsplannen voor de ontsluiting van de toegangspoort tot het Bosland Nationaal Park en de fiets-en wandelboulevard die het centrum van Lommel in directe verbinding brengt met het park De Soeverein en de Lommelse Sahara.

Ook burgemeester Bob Nijs toonde zich enthousiast over het project: "Elke inwoner van Lommel heeft de groei van de Club de voorbije jaren kunnen volgen. De samenwerking met scholen en kansengroepen, maar ook het Healthy Goals voetbalveld in de Lommelse speeltuin, getuigen van een sterke gemeenschapszin. Ook de investeringen in en rond het Soevereinstadion kunnen onze voetbalsupporters opnieuw trots maken. We zijn dan ook heel blij dat Lommel SK verder investeert in kansen voor talentvolle jongeren op de jeugdsite van Lommel. Gecombineerd met de opening van House of Nature in het Nationaal Park Bosland en de aanleg van een fietsveilige verbinding, die we als Stad Lommel ontwikkelen, wordt dit een prachtige totaalsite." Lommel SK zal de vooropgestelde planning blijven volgen om de werken te starten in de zomer van 2024. De club zal haar stakeholders ook voortdurend informeren over de voortgang