Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK verslikt zich in Seraing en blijft steken op 0-0

Lommel SK kwam vanavond in actie tegen staartploeg Seraing. Een wedstrijd die ze als ze hun tweede plaats wilden behouden zeker moest gewonnen worden. En dat Dender en Deinze elkaar in de ogen keken vanavond 'kon' ook al een meevaller worden voor Lommel… Bij de ‘Lommelse legends’ zagen we vandaag o.a. Fadiga zijn opwachting maken, de man die in een verleden bij onze club Lommel SK naar eerste klasse hielp… Een voorbode? Voorlopig niet dus, want Lommel bleef steken op een 0-0 gelijkspel, terwijl Dender dus won en nu over Lommel springt naar de tweede plaats. Hierdoor heeft Lommel het dus niet meer in eigen handen, de rechtstreekse promotie!

Al na drie minuten een bijzondere kans voor de thuisploeg mits een hard schot van Sales, maar Mamadou pakte. Het eerste kwartier was volledig voor Lommel, Seraing kwam in deze periode amper over de middenlijn. In die 15de minuut een bijzonder knappe actie van Dermane, met een perfecte voorzet voor Sales, maar zijn schot was niet hard genoeg om de bezoekende goalie te verontrusten. En twee minuten later alweer een goeie voorzet, nu van Aguilar, maar deze keer kon (alweer) Sales er net niet bij.  En nog eens twee minuten verscheen ook Talvitie voor de goal, maar zonder écht doelgevaar. In de 39ste minuut knalde Rosa op de paal… zowat dé kans van de eerste helft, die op het einde toch wel wat aan het verwateren was. En zo bleef het uiteindelijk bij de rust 0-0 in deze partij, terwijl Dender op dat ogenblik al met 3-0 voorstond tegen Deinze, en virtueel over Lommel klom naar de tweede promotie-plaats.

Een eerste kans(je) in de tweede helft zagen we in de 55ste minuut met een plaatsbal van Vancsa, maar deze ging net naast. En even later ook nog een schuchtere (zwakke) poging van Talvitie, maar hoog over. En in de 67ste minuut een vrijschop door Rosa, maar recht en te zwak op de keeper. In de 70ste minuut dan eindelijk toch nog eens écht gevaar van de thuisploeg met een hard schot van Vancsa, maar in hoekschop gered door Mamadou. En in de 77ste minuut kreeg Lommel dan zelfs bijna het deksel op de neus na een bijzonder slechte terugspeelbal, en een bal op de lat van Camara... Bijna 0-1 dus! Even later nog een poging van de bezoekers, maar het schot van Moussa ging ver naast. In de 88ste minuut zagen we ook nog een goeie poging van Vancsa, maar over, en zo tikten de minuten weg... Een 'alles of niets' offensief was er trouwens ook niet gekomen vanwege de thuisploeg...

In de marge van deze wedstrijd kunnen we trouwens ook nog melden dat Lommel SK haar licentie voor 1A en 1B vast heeft sinds deze week, dus wat dat betreft is er geen enkele reden om niet te promoveren…