Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK en Dender: status quo

Foto Jan Buyens

Lommel SK trof vanavond in het Soevereinstadion Dender, een ploeg die met evenveel punten in de rangschikking stond. Winnen zou dus een mooie bonus zijn, én een opsteker voor de komende twee wedstrijden tegen de nummers één en twee! De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut applaus voor de overleden Jackie Loomans. En de winst kwam er bijna, maar vijf minuten voor het einde maakte FC Dender alsnog gelijk (na een erg gecontesteerde fase) en werd het 2-2.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg in de vierde minuut dankzij enkele knappe dribbels van Vancsa en een goede voorzet voor De Grand. Deze trapte de bal jammerlijk in het zijnet… In de 14de minuut een mooie kans voor Vetokele, maar… naast in hoekschop. In de 16de minuut een doorbraak van Vancsa, foutief gestopt door de bezoekende keeper, maar die kreeg slechts geel. Granell zette de penalty, maar Gies stopte de toch iets té zacht getrapte penalty, het bleef dus 0-0. In de 22ste minuut knalde De Grand over en even later Vetokele net naast, Lommel bleef domineren en de bezoekers onder druk zetten!  Op het half uur een eerste kans voor de bezoekers, en die was meteen ook raak. Een vrijschop van Hens werd door Soladio in het doel gewerkt: 0-1, volledig tégen de gang van het spel in! Dender leek wel wakker geschoten want een vijftal minuten later knalde Hens de bal over het doel van De Busser. En zo werd de rust ingegaan met een onverdiende voorsprong voor Dender.

In de 51ste minuut herstelde Lommel dan toch de cijfers en werd het 1-1 dankzij Igor Vetokele. Op het uur kwam er dan ook de 2-1, na mistasten van de bezoekende keeper, volgende op een moois samenspel van De Grand en Schoofs, en opnieuw Vetokele die het afmaakte.  In de 68ste minuut opnieuw een bijzonder fraaie aanval van de thuisploeg, jammer genoeg ging het schot van Vancsa net naast.  In de 77ste minuut nog eens een aanval van Dender waarbij M’Barki in het zijnet trapte. Enkele minuten later alweer een knappe poging van Vancsa, Gies kon maar net redden in hoekschop. Ook in de 85ste minuut nog eens een redding van De Busser na een vrijschop. En een minuut later een doorbraak van Dender, afgerond door Nsimba, maar wél nadat hij een (niet gefloten) fout beging op een Lommel-speler: 2-2 dus.

Lommel speelde een erg goeie wedstrijd, maar kon toch de drie punten niet thuishouden... Jammer, want het had meer verdiend.