Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK behoudt kansen na 1-1 bij Zulte-Waregem

Foto Lommel SK

Lommel SK kreeg vanavond een eerste kans om alsnog te stijgen naar 1A, maar dan moest het wel een goede uitgangspositie verwerven bij Zulte-Waregem met het oog op de terugwedstrijd volgende woensdag. Voor het eerst kregen we in 1B trouwens ook een VAR, en die deed haar werk...! Einduitslag werd 1-1 na een strafschopdoelpunt van Vossen in de tweede helft en eentje van Karim Dermane in de 89ste minuut. Hierbij bleef het...

Beide teams startten erg fel, maar grote kansen leverde dit niet direct op. Pas in de 11de minuut een kleine kans voor Machado voor de thuisploeg, maar even nadien kwam ook Lommel gevaarlijk opzetten, maar ook dit resulteerde niet in een echte kans. In de 18de minuut een heerlijke controle van NDour, maar zijn schot werd erg makkelijke gepakt door De Busser. In de 26ste minuut eindelijk ook eens een bal tussen de palen voor Lommel SK, maar het schot van Vancsa kon de keeper niet écht verontrusten. Enkele minuten later kwam diezelfde Vancsa wéér voor de goal, deze keer kopte hij iets te zwak. In de 42ste minuut scoorde de thuisploeg dan via Machado, maar de VAR oordeelde er (gelukkig voor Lommel) anders over en keurde de goal af wegens ‘hands’. En zo eindigde de eerste helft na een vrij evenwichtige wedstrijd op een billijke 0-0, een wedstrijd met veel intensiteit, maar met té weinig kansen.

Het eerste schot(je) in de tweede helft kwam van Granell, maar te zwak om De Wolf te verontrusten. Enkele minuten later opnieuw Granell, maar wéér te zwak. Op het uur een grote kans voor Zulte via Nnadi, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 65ste minuut legde de scheids na tussenkomst van opnieuw de VAR op de stip, na handspel van Granell. Vossen zette zich achter de bal en trapte de thuisploeg op 1-0.  In de 89ste minuut dan plots toch een kans voor Lommel met de goal voor Dermane die vanop afstand Lommel op 1-1 trapte! Amper één minuut later ging Vossen alleen op De Busser af, maar gelukkig scoorde hij niet.

Het kan nog een spannende terugwedstrijd worden volgende woensdag in Lommel, want met 1-1 blijft alles open. Maar Lommel zal thuis wél meer kansen moeten afdwingen én afwerken. Want voor de rest was de wedstrijd vanavond redelijk in evenwicht, waarbij uiteindelijk de VAR mee bepalend was voor de einduitslag: één maal in het voordeel van Lommel (afgekeurde goal), één keer in hun nadeel (de strafschop).