Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel is Gouden VIP2024-stad

Lommel is Gouden VIP2024-stad
Foto stad Lommel

Lommel kreeg een gouden award tijdens de slotapotheose van de VIP2024-campagne van Sport Vlaanderen, die vorige week plaatsvond. Lommel kreeg die erkenning omdat de stad activiteiten en initiatieven organiseerde rond de Olympische Spelen die voldeden aan de criteria van Sport Vlaanderen.

Drie uitdagingen

Deze zomer gaan heel wat Vlaamse topsporters naar Parijs om hun sportieve doelen te bereiken. Om die atleten te steunen en aandacht te geven aan de Olympische Spelen, vroeg Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten om mee te doen aan de VIP2024-uitdaging. Team Sport van Stad Lommel zette zich in voor alle drie de VIP2024-uitdagingen.

1.      Met het Sportkompas laten deelnemende Lommelse basisscholen kinderen kennismaken met verschillende sporten. Op basis van wat een kind leuk vindt en aan de hand van beweegoefeningen kan elk kind leren welke sport het best bij hem of haar past.
2.      Stad Lommel verspreidde het promotiemateriaal om de VIP2024-campagne in de kijker te zetten.
3.      En met Sportkicks was er in de paasvakantie een groot evenement om kinderen aan te zetten tot sporten en bewegen. Dit alles met een link naar de Olympische Spelen.

Sport in Lommel

Dankzij deze inspanningen behaalde Lommel het label ‘Gouden VIP2024-stad'. Schepen van sport Dirk Vanderhoydonks: “We zijn fier dat we dit label hebben binnengehaald. We willen zo veel mogelijk Lommelaars aan het sporten krijgen: op topniveau, maar evengoed als pure ontspanning. Dit doen we met onder andere sportkampen tijdens de vakanties, gevarieerde sportactiviteiten voor scholen en een aangepast programma voor doelgroepen. Ook geven we subsidies aan de vele sportclubs en investeren we in een uitgebreide en heel degelijke sportinfrastructuur. Zo hebben we bijvoorbeeld een tweede sporthal gebouwd op Sportpark De Soeverein en openen we binnenkort de nieuwe vechtsportzalen.”

Burgemeester Bob Nijs vult aan: “Met Sam de Visser hebben we zelfs een atleet op de Spelen! Deze Lommelse G-zwemmer gaat eind augustus naar de Paralympische Spelen in Parijs. Hij hoopt de finale te halen en zijn persoonlijke recordtijd te verbeteren. Uiteraard hopen wij dat hij ook een medaille mee naar huis brengt. Wij supporteren alvast mee!”