Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK verliest bij Beerschot met 2-1

Foto Lommel SK

Lommel ging vanavond op bezoek bij de ‘Mannekens’ van Beerschot, en uiteindelijk werd het 2-1, niet helemaal onverdiend voor de thuisploeg. Toch werd het in de laatste 10 minuten nog spannend…

Het eerste schot op goal kwam van Lommel, maar Lucas Schoofs besloot vrij hoog over, dit in de 8ste minuut. Even later kwam ook de thuisploeg dichtbij een kleine kans. Iets over het kwartier kreeg Lommel twee hoekschoppen op rij, beide met klein gevaar getrapt door Granell. En even later besloot Michez op De Busser, een vrij makkelijke bal. Na de 25ste minuut kwam Beerschot hoe langer hoe meer opzetten, en op het half uur knalde Michez een bal over het doel. Twee minuten later was het dan wél raak met een keihard schot van Sanusi in de verste hoek: 1-0. Verder zagen we géén echte kansen meer in deze eerste helft, en werd er gerust met een billijke voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft startte bijna dramatisch voor de bezoekers, waarbij De Busser maar op het nippertje de 2-0 verhinderde op een schot van Reynders, dit na amper 20 seconden. In de 58ste minuut kwam dan Lommel toch nog eens opzetten en Fatah scoorde bijna de gelijkmaker, maar de doelman redde in hoekschop. Maar het was toch Beerschot dat de gevaarlijkste ploeg bleef, en in de 68ste minuut resulteerde dit in de 2-0, voorzet van Verlinden en makkelijke goal van Nzita. Even later kreeg Amankwah dan ook nog een tweede gele kaart, rood dus, en zo werd het voor de bezoekers wel érg moeilijk om nog iets te komen halen hier. In de 80ste minuut kreeg ook Michez nog een goede kans voor een goal, maar zijn schot ging maar net over. In de 82ste minuut scoorde Lommel dan toch de aansluitingstreffer via Vancsa, 2-1, onverwacht, maar zeker een knappe goal. Het werden dan nog 10 spannende minuten. Maar daar bleef het bij.