Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lola Theunissen: jong, enthousiast en ambitieus

Lola Theunissen: jong, enthousiast en ambitieus

Vandaag waren we op bezoek bij de 11 -jarige Lola Theunissen (volgende maand wordt ze 12...). Niet zomaar of lukraak, maar omdat we een tip hadden gekregen dat we daar een bijzonder iemand zouden treffen.

En inderdaad... we vielen daar van de ene in de andere verbazing van wat deze bijzonder jonge dame al allemaal gepresteerd heeft. Misschien tijd om ze zélf én mama Kelly eens aan het woord te laten:

"Ik ben de eerste drie jaar van de lagere school hier vlakbij naar XCL Eigenwijs geweest, en de laatste drie jaar naar Pallieter in Pelt. Maar buiten de school volg ik ook nog twee keer per week musicalopleiding, één keer bij de Stage Academy in Pelt, en de andere keer bij 'Spotz On' van Studio 100 in Schelle. Bij die eerste mag je gewoon inschrijven en meedoen, bij die tweede... daar moet je auditie voor doen."

Musical... Hoe ben je daarbij gekomen?

"Toen ik zo 5 à 6 jaar was heb ik een eerste keer, eerder toevallig, meegedaan met 'Beeldig Lommel'. Toen kon je als kind voor een kwartiertje even op een verhoogje gaan staan, kreeg je wat attributen, maar dan kwam de volgende alweer aan de beurt. Ik vond dat zó fijn, dat ik ook volgend jaar ben gaan meedoen, en nu ook al drie jaar een volledige twee dagen als 'levend beeld'. Ook vorige maand stond ik er, samen met een vriendin, vlakbij de uitgang van de Frans Van Hamstraat in een kader" (zie foto hieronder)

OK, dat is dan 'Beeldig Lommel', hier in onze eigen stad, maar dan plots ook échte musical?

"Na die eerste keer even figureren op 'Beeldig Lommel' heb ik me aangesloten bij Poppedijntjes in Pelt voor allerlei workshops, en vandaaruit in de 'Stage Academy' geraakt". En dan komt ook mama Kelly even tussen: "Ze was, en is daar zó mee bezig, dat we ze op een bepaald moment ook een 'In the picture' profiel hebben aangemaakt, waardoor je bij grotere producties terecht kan. En zo is ze dan ook bij het showkoor van Studio 100 terecht gekomen (Spotz On). Lola is ook héél zelfstandig in dit soort dingen, zo had ze bv. voor The Voice Kids zichzelf ingeschreven, zélf een filmpje gemaakt en dit zélf verstuurd..."

Wat heb je tot nu al allemaal gedaan?

"Al drie keer Beeldig Lommel dus, dan de eerste musical was Daens waar ik 'meisje acht' was, met een dubbelrol als arm en rijk meisje. Daarna 'Kerstmagie' in het kasteel van Westerlo (waar ik een kerstelfje speelde), En daarna volgde 'Damiaan' waar ik een weeskind was met lepra."

Maar buiten pure musical, heb je ook al andere dingen gedaan vernamen we?

"Ja, o.a. de voorrondes van The Voice Kids dus, gefigureerd bij Thuis, Ferry, De Ideale Wereld, filmpje Onderwijs Vlaanderen en een filmpje van Unicef."

Kan je als ouders dit allemaal wel 'belopen'?

"Dat lukt wel hoor, met de nodige planning. Toen ik door omstandigheden op zoek moest naar ander werk was mijn voorwaarde wel dat ik de woensdagmiddag vrij zou zijn en dat ik flexibiliteit nodig had. Dat heeft mijn zoektocht een beetje bemoeilijkt, maar uiteindelijk ben ik bij een super bedrijf terecht gekomen! Wij hoeven dus geen kansen meer te laten liggen..."

Mag Lola zoveel dagen als ze wil acteren?

"Neen... er is de wet op de kinderarbeid, en tot ze 12 wordt, volgende maand, mag ze maar 24 dagen doen. Vanaf volgende maand worden dat er 36, wat alweer iets meer ruimte geeft. Want door deze beperking heeft ze bv. niet kunnen meedoen met de 'Red Star Line'."

En Lola: waar ben je momenteel mee bezig?

"Bij de Stage Academy komt er de musical 'High School Musical' aan in februari en binnenkort starten de repetities hiervoor, en ook bij Studio 100 komt er 'iets' nieuws, maar daar mag ik nog niets over kwijt. Bij High School Musical speel ik twee rollen, een iets grotere en één kleine, nl. Taylor en Susan. De groep bestaat uit een 15-tal kids, 3 jongens en 12 meisjes."

Wat wil je nu later écht gaan doen in het leven?

"Sowieso acteren, en misschien ook wel zingen. En dat acteren, dat mag in musicals zijn, maar ook in series, films,... En of ik écht beroemd en rijk wil worden: niet echt, daar draait het niet om, ik doe dit gewoon oh zo graag!"

Naar wie kijk jij zélf op?

"Ik ben superfan van Billie Eilish, zelfs al van vóórdat ze een échte hype is geworden hier, ik heb ze zelfs al eens gaan kijken in het Sportpaleis. Een andere zangeres die ik bijzonder tof vind is Ariana Grande. En van actrices/zangeressen vind ik Fré Souffriau, Camille en Pommelien Thijs wel cool."

En zo eindigde een heerlijke babbel met een doelbewuste (bijna) 12-jarige en een al even enthousiaste mama. Van Lola... daar gaan we in de nabije en iets verdere toekomst zeker nog wel van horen!