Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Les Triadours ontvangen staande ovatie in De Adelberg

Les Triadours ontvangen staande ovatie in De Adelberg

Het was weliswaar een 'thuismatch' voor Mireille Vaessen en Sam Pasternak, die samen met Martine de Kok, 'Les Triadours' vormen, maar dan nog... Het was zelfs zo 'bangelijk' goed, dat ze twee keer een staande ovatie kregen én twee bisnummers mochten brengen.
Dit alles tijdens de jaarlijkse Poëzietaart in CC De Adelberg, met een volledig uitverkochte zaal met koffie en taart tijdens de pauze...

Mireille, Sam en Martine brachten het programma ‘Retour Bxl-Paris’ een concert met liedjes van Edith Piaf en Jacques Brel, twee iconen van het Franse chanson.

Edith Piaf, het mussenmeisje, zag het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs. Jacques Brel werd geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Twee bijzondere persoonlijkheden met een grote passie voor het leven, het verlangen om met hun chansons ‘echt’ iets te vertellen en de onstuitbare drang om tot het uiterste te gaan.

‘Retour Bxl-Paris’, werd een onvergetelijke rit met wondermooie  songs zoals Jezebel, Bruxelles, L’homme à la moto, Marieke, A quoi ca sert l amour, … maar ook de fijne verhalen en anekdotes erbij zorgden voor een bijzonder ervaring. Een duik in het leven en werk van deze twee  onvergetelijke grootheden.

Voor een Sam en Mireille trouwens een 'tweede triomf' hier in Lommel, want zondag wonnen ze nog de publieksprijs als 'Strafste Lommelse Band' met Moj Owsi, waar ze vroeger beiden deel van uitmaakten!