Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Onze stad verliest (alweer) een bijzonder figuur

Onze stad verliest (alweer) een bijzonder figuur

Een bijzonder bijdrage vandaag in onze rubriek 'Uit de oude doos'...

Enkele dagen geleden overleed Leon Van Limbergen... Met een aantal oude foto's van de Seppenherberg, waar hij bijna 40 jaar samen met zijn Paula de zaak uitbaatte, willen wij hem hier toch nog even eren. Hij was niet alleen cafébaas... Hij reed ook met zijn alom gekende camionneke rond met drank, en was overal een graag geziene man. Ook was de Lommelse schaakclub in zijn café gehuisvest, een club waarvan hij mede-oprichter was. En bijna 40 jaar lang konden ze alhier iedere vrijdagavond en zondagvoormiddag terecht.

Uit de speech van toenmalig voorzitter van de schaakclub Eddy Janssens ter gelegenheid van het afscheid van Leon en Paula van de Seppenherberg in 2009 citeren we het volgende:

“Ik ben er van overtuigd dat weinig verenigingen in Lommel kunnen bogen op zo’n lange en plezierige samenwerking. Meer dan ooit beseffen wij: nergens zitten we zo ideaal als hier! Het is daarom ook dat we met een beetje pijn in het hart verhuizen naar de Volksmacht aan de kerk van Lommel waar we nu al met onze jeugd en de nationale interclub actief zijn. Maar laat me eveneens duidelijk zijn: we gunnen jullie beiden van harte de rust en de vrijheid om vanaf nu te doen en te laten wat je maar wilt ! Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat het overgrote gedeelte van de geschiedenis van de Noord-Limburgse Schaakkring hier in de Seppenherberg geschreven is! Het spreekt dus voor zich dat wij Paula en Leon hiervoor danken.”

En naast de schaakclub was Leon ook de grondlegger én gaf hij onderdak in de Seppenherberg aan de bridgeclub en zelfs aan de judoclub

Zoals iedereen wel weet moest in 2017 de Seppenherberg (en het ernaast gelegen bankfiliaal) plaats maken voor de huidige vestiging van het Corbie-hotel. Maar Leon belandde niet in zijn 'luie zetel'... Overal in Lommel kwam je hem nog tegen, o.a. ook op vele voorstellingen én lezingen van CC De Adelberg: een man met een brede interesse, een man van de wereld...