Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Lekkers van Letters' voorgesteld

'Lekkers van Letters' voorgesteld
Foto Rina Loos

Vanochtend werd in 't Stekske op de Kolonie het prentenboek 'Lekkers van Letters' voorgesteld in de derde kleuterklas van de basisschool aldaar.

'Lekkers van Letters' werd gepubliceerd door Uitgeverij Averbode in de Leesknuffels reeks. In het prentenboek spelen meneer en mevrouw Letters de hoofdrol. Ze kunnen elkaar geen minuut missen. Daarom beginnen ze samen een winkeltje. Maar wat moeten ze verkopen? Het antwoord ligt voor de hand. Ze gebruiken hun familienaam en ze verkopen allerhande letters. Chocoladeletters, soeplettertjes, maar ook frietletters en letterworst. Tot het fout loopt, want meneer Letters geraakt helemaal overletterd. Het is een verhaal over liefde. Voor elkaar en voor taal, maar ook over (te) hard werken.

Het prentenboek werd van prachtige illustraties voorzien door Nick Claes, die jammer genoeg niet aanwezig kon zijn op de voorstelling vandaag. Het verhaal zelf werd geschreven door Rudi Lavreysen.

Meer informatie over de Leesknuffels reeks op Leesknuffel PLUS met app - Abonnement schooljaar 2023-2024 (uitgeverijaverbode.be)

Het boek is los te koop voor 10,00 euro in belevingsbar BaZiel, Dorp 40 A in het centrum.