Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Leerlingen WICO halen geld bij elkaar voor Niek

Leerlingen WICO halen geld bij elkaar voor Niek

De leerlingen van WICO Campus Lommel hebben via het sociaal project binnen de godsdienstles en de vastenactie geld ingezameld voor het project 'Help Niek leven'. De opbrengst van het project bedraagt 7.680 euro.

De school wil graag de leerlingen bedanken voor hun toewijding en inzet maar ook iedereen die mee heeft geholpen aan het slagen van dit project.

Stichting 'Help Niek Leven'

Niek is 15 en zeer ernstig ziek, hij heeft een zeldzame, erfelijke bindweefselziekte waardoor de bovenste nekwervels instabiel zijn en de hersenstam en ruggenmerg verdrukken met alle gevolgen van dien. Het kan er voor zorgen dat de ademhaling of het hart stopt, alle vitale functies zijn daar geregeld.

In nog geen 2 jaar hebben wij onze stuiterbal zien veranderen in een jongen die nog maar weinig kan en altijd hevig pijn heeft. Op dit moment ligt hij 20 uur per dag op bed, hij heeft last van ademstops, flauwvallen, verslikkingen, wazig zien, altijd hoofdpijn en kan maar heel even staan. Hij gaat steeds verder achteruit.

Ondertussen heeft dde levensnoodzakelijk operatie in Barcelona plaatsgevonden, en lijkt alles in de goed richting te gaan. Alle verdere updates op de website...