Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Laura Verdonschot nét niet Belgisch Kampioen!

Laura Verdonschot nét niet Belgisch Kampioen!

Na al héél wat mooie ereplaatsen, én overwinningen dit seizoen, stond Laura Verdonschot vanmiddag als één van de topfavorieten aan de start van het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Meulebeke. En... ze heeft dat voortreffelijk gedaan maar ze kon helemaal op het einde die andere grote favoriete Sanne Cant niet afhouden om zich te kronen tot de nieuwe leading-lady van het Belgsiche veldrijden... Het zal voor volgend jaar zijn!

Het werd een bijzonder spannende wedstrijd, met in de eerste rondes een status quo tussen de twee favorieten Verdonschot en Cant. Dan ging Cant aan de haal en bouwde een voorsprong uit tot 16 seconden. Méér werd het niet, Laura kwam zelfs terug tot 14 seconden, en toen... toen viel Cant en sloot Laura terug aan (in de voorlaatste ronde). Laura nam resoluut de leiding, maar Cant bleef aanklampen. En zo gingen ze met z'n tweeën de laatste ronde in. Cant ging weer aan de haal... maar Laura sloot alweer aan. En zo bleef het erg spannend. Het werd een sprint, en het was Sanne Cant die uiteindelijk haar 15de titel won. Jammer voor Laura!

Laura Verdonschot (Lommel, 4 december 1996) is een veldrijdster die sinds 1 januari 2022 rijdt voor de Belgische veldritploeg De Ceuster - Bonache Cycling Team.

De doorbraak van Verdonschot bij de elite kwam in het seizoen 2016-2017, toen ze op het Belgisch kampioenschap in Oostende tweede werd bij de elite achter Sanne Cant en daarmee tevens de Belgische titel bij de beloften tot 23 jaar prolongeerde.

Meer over Laura:
https://wielerverhaal.com/tag/laura-verdonschot/

Laura Verdonschot (Veldrijden) : Palmares en uitslagen
Laura Verdonschot (Veldrijden) : Palmares en uitslagen. laura verdonschot, VERDONSCHOT Laura, laura veronschot