Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kunstwerk 'Warmste Begraafplaats' onthuld

Kunstwerk 'Warmste Begraafplaats' onthuld
Foto Jan Buyens

De stedelijke begraafplaats van Lommel-centrum won afgelopen week de award voor de Warmste Begraafplaats van Vlaanderen. De award is een initiatief van Reveil. 

Stad Lommel mag deze titel in ontvangst nemen dankzij haar inzet om van de begraafplaats een warme rouwplek te maken d.m.v. ingetogen muziek en verhalen op 1 november en door het harde werk op vlak van vergroening.

Afgelopen donderdag werd deze titel al officieel overhandigd in Sint-Niklaas, vandaag volgde de onthulling van het daaraan gekoppelde kunstwerk. Het werd helemaal vooraan op de begraafplaats geplaatst, zodat alle bezoekers het onmiddellijk in het oog krijgen... Het behelst een houtsnijwerk van de hand van kunstenaar David Daems geplaatst.

"De titel is een mooie erkenning voor alle inspanningen die worden gedaan om van deze begraafplaats een aangename én troostrijke plek te maken, waar de herinneringen een geliefden warm gehouden kunnen worden," aldus burgemeester Bob Nijs. Ook bracht hij hulde aan de medewerkers van de groendienst én de mensen van CC De Adelberg omwille van hun inspanningen om deze prijs binnen te halen.

Schepen Peter Vanderkrieken nam de gelegenheid te baat om ook nog Reveil op
1 november op deze begraafplaats te promoten. Om 17.uur kan u aldan (gratis) terecht voor troostende woorden van Rudi Lavreysen en muziek van Brent Beukelaer.

Schepen Wieërs tot slot had het vooral over de inzet op de vergroening van de begraafplaats, en het feit dat deze titel ook een erkenning is voor het vele werk van de groendienst. En ook benadrukte hij fijntjes dat Lommel uiteindelijk met een straatlengte voorsprong op Leuven deze titel binnenhaalde...

Allen waren het tot slot eens met de boutade dat dit eigenlijk geen begraafplaats is, maar een PARK waar ook begraven wordt!