Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kunstveiling ten voordele MFC De Veerkracht

Kunstveiling ten voordele MFC De Veerkracht


Volgende week zaterdag kan u iets bijzonders meemaken... Dan worden immers een hele reeks kunstwerken van Monique Therssen ('mevr. Decloedt') geveild voor het goede doel, nl. de kinderen van het internaat MFC De Veerkracht in de Speelpleinstraat.

Over Monique
Monique heeft zich het grootste deel van haar professionele leven als beheerder grenzeloos ingezet voor kinderen die tijdelijk of soms zelfs permanent woonden in Den Heuvel, het internaat van het buitengewoon onderwijs in Leopoldsburg. De meeste kinderen liepen school in Zonneweelde (nu 'Helix'). De zorg voor de kinderen was haar leven. Ze stond er dag en nacht voor klaar. Na haar pensioen zette ze zich verder in als vrijwilliger om de kinderen in het internaat de extraatjes te kunnen geven waar kinderen recht op hebben. Kunst was haar tweede passie. Als creatieve duizendpoot heeft ze een breed pallet aan werken in allerlei disciplines gecreëerd.

Over MFC De Veerkracht
Toen Monique beheerder was, heette het internaat nog IPO Den Heuvel. Het internaat verhuisde in 2013 naar Lommel en ging verder onder de naam 'De Veerkracht'.  Het internaat is niet enkel op schooldagen open. Ook in het weekend verblijven veel kinderen hier, omdat ze door omstandigheden niet thuis terecht kunnen. Het internaat wordt nu een welzijnsinstelling. Vanuit de expertise van 'jeugdhulp' en 'personen met een handicap' kunnen de kinderen nog beter begeleid worden. We nodigen u dan ook vriendelijk uit voor de receptie voorafgaand aan de veiling om deze overgang van onderwijs naar welzijn samen met ons te vieren.

Kunstveiling op 30 september 2023
Monique is in 2022 overleden. Haar kinderen organiseren samen met het internaat nu een veiling van haar kunstwerken. De opbrengst gaat volledig naar de kinderen van het internaat. De werken kunnen bezichtigd worden vanaf 17.00 uur op de dag van de veiling of online via de website.
De feitelijke veiling gaat van start om 19.00 uur!

Enkele exemplaren uit de aangeboden werken