Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Koala Disco wint publieksprijs op Humo's Rock Rally

Koala Disco wint publieksprijs op Humo's Rock Rally

In 2022 nog gestrand in de preselecties, maar onze Lommelse Koala Disco zette ondertussen grote stappen en stond deze editie con brio te pronken in de grote finale van Humo's Rock Rally. Meer dan verdiend, zo zag een zogoed als volledig gevulde AB. Vanaf de eerste noot palmde hun sound de zaal in en bij momenten leek de AB zelfs te klein voor het vijftal.

En ze wonnen vanavond, volgens de aankondiger, met een straatlengte voorsprong, de Publieksprijs. Jammer genoeg wonnen ze niet dé hoofdprijs, maar met deze erkenning kunnen ze met opgeheven hoofd terugkeren naar Lommel. Winnaar werd trouwens Maria Iskariot.

Toetseniste en zangeres Silke Ravesloot ging na de Gentse halve finale langs bij haar oculist en trad in Brussel dus jammer genoeg aan zonder stijlvol ooglapje, maar was nét vandaag haar stem een beetje kwijt. Maar het publiek merkte er weinig van, en ook nu werkte hun springerige poprock uiterst besmettelijk. Tijdens afsluiter ‘Witches’, hun allerbeste song én de publiekslieveling, kregen ze de voorste helft van de zaal zelfs aan het swingen.

Volgens de verslaggever van Humo zélf mocht frontman Niels Tuijaerts, uitgedost in een fleurige rok, een trofee voor meest stijlvolle deelnemer komen afhalen...

De jury bestond trouwens uit Astrid De Sterck (AB), Jurgen Beckers (juryvoorzitter, Humo), Lennert Coorevits (Compact Disk Dummies, ex-winnaar Humo's Rock Rally), Jazz Brak (Stikstof), Ineke Daans (PIAS-platenlabel), Eppo Janssen (programmator Pukkelpop) en Meskerem Mees (ex-winnares)!

Méér lezen over deze finale? Klik hier

Optreden Koala Disco

Optreden Zegel, die andere band van Lommelaar Niels Tuijaerts