Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kleinste verlies voor Murphy's Ladies in West-Vlaanderen

Kleinste verlies voor Murphy's Ladies in West-Vlaanderen

De Lommelse Rugbydames deden een verre verplaatsing naar West-Vlaanderen om daar voor de derde week op rij een match te spelen. Dat op zich is al een overwinning, want ondertussen hebben ze een kleine apotheek aan tape nodig om de 'battlewounds' te verbergen en toch blijft iedereen gaan. Hiervoor alleen al verdienen deze dames tonnen respect. 

Het resultaat van de wedstrijd was helaas wat minder. Met slechts éé punt verschil (26-25) moesten de Murphy's Ladies naar huis.  Deze wedstrijd was de verdediging minder georganiseerd dan vorige week. Ook waren er periodes waarin er veel misstackels gemaakt werden. Toch konden de dames een paar mooie turnovers maken met een clear en/of een jackal.

In de aanval zag de coach 20 minuten een ploeg die zich organiseerde, communiceerde en het gameplan uitoefende. Hieruit werd ook elke keer gescoord. De 50 minuten die daarop volgenden waren 10 vrouwen individueel aan het beuken en ging de ploeg en het gameplan een beetje verloren. De dames gingen zelf in, en het tempo ging alleen maar hoger en hoger. Hierdoor maakten de Murphy's Ladies zichzelf letterlijk kapot. Er was overlap, maar daar werd niet naar gespeeld. Superjammer, want deze dames zijn stuk voor stuk warriors en zouden met gebundelde krachten en teamspirit (misschien ook met meer supporters langs de zijlijn) elke match winnen.

Kom jij hen aanmoedigen komende zaterdag 16 maart op de velden in de Pijnvenstraat? Ze kunnen wel wat support vanaf de zijlijn gebruiken. Coach Pieter wil alvast winnen, en vooral met mooi rugby.