Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kindergemeenteraad op uitstap naar Antwerpen

Kindergemeenteraad op uitstap naar Antwerpen

Afgelopen dinsdag ging de Lommelse kindergemeenteraad op uitstap om het schitterende werkjaar af te sluiten. De kinderen trokken naar Antwerpen voor een dag vol avontuur en educatie. Dit deden ze samen met een medewerker van team jeugd en evenementen van Stad Lommel en schepen van jeugd Peter Vanderkrieken.

De dag begon met een bezoek aan de Ruien. Hier ontdekten de kinderen de ontstaansgeschiedenis van Antwerpen en kregen ze een unieke ondergrondse rondleiding door de historische stadsgrachten. De gidsen vertelden boeiende verhalen over het leven in de stad door de eeuwen heen.

In de namiddag stond een bezoek aan het Red Star Line Museum op het programma. Onder begeleiding van een deskundige gids maakten de raadsleden een reis terug in de tijd. Ze ervoeren de tocht die vele Oost-Europese migranten maakten op weg naar Amerika en leerden over de dromen en uitdagingen van deze reizigers.

Na een lange, leerrijke en plezierige dag keerde de kindergemeenteraad voldaan terug naar Lommel. Deze uitstap vormde een mooie afsluiting van een jaar vol inzet en enthousiasme.