Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kinderbeelden in opleiding voor 'Beeldig Lommel'

Kinderbeelden in opleiding voor 'Beeldig Lommel'

Tijdens het internationaal levende beeldenfestival Beeldig Lommel op 17 en 18 juni 2023 halen tientallen levende beelden, muzikale en mobiele acts hun beste performance boven. Ook meer dan 20 kinderen krijgen de kans om op te treden als levend beeld. Ondertussen repeteren zij hun act die ze die dagen in het Burgemeesterspark zullen brengen voor het grote publiek. En aanstaande woensdag houden ze een algemene repetitie in datzelfde Burgemeesterspark vanaf 15.00 uur.

De kinderwerking van Beeldig Lommel staat in voor de hulp en begeleiding om onervaren Lommelse kinderen – tussen 6 en 16 jaar - om te scholen tot bekwame kinderbeelden. Wegens groot succes zijn er intussen 2 volzette opleidingen. De ene groep kinderen volgt een traject bij de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) in Lommel, onder begeleiding van Karla Deroost (theater- en musicalleerkracht bij KANL) en Yvon Hollander (oprichter Theater Company Adorabel). Yvon heeft meerdere jaren ervaring als levend beeld.

De andere groep volgt een vergelijkbaar begeleidingstraject. Die groep bestaat uit kinderen van Compagnie en Co en uit kinderen van de kindergemeenteraad van Lommel. Compagnie en Co is een erkende armoedevereniging waar de kwetsbare mens centraal staat ongeacht zijn etniciteit, religie, status of geaardheid. De kinderen krijgen hulp bij het bedenken van een act, het maken van een kostuum, aanleren van grimeren en het leren stilstaan als levend beeld. Een tweetal weken voor het evenement is er voor elke groep kinderen een generale repetitie in het Burgemeesterspark.

Peter Vanderkrieken, schepen van Jeugd en Evenementen: “Naast vele internationale, professionele beelden, willen we ook Lommelse kinderen de kans geven om op te treden tijdens het festival. We ondersteunen hen hierbij zodat zij - net als de volwassenen - een prachtige act kunnen neerzetten.” Meer informatie op www.beeldiglommel.be

(Foto Katrien Grevendonck)