Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kennismaking met secundaire scholen

Kennismaking met secundaire scholen
Foto Jan Buyens

Vanuit de stad Lommel, het Kompas en de scholen voor het secundair onderwijs in Lommel werd vanavond een info-avond opgezet om de leerlingen van het 6de leerjaar, die volgend schooljaar de overstap maken naar het secundair onderwijs en hun ouders, samen met de lagere scholen, zo goed mogelijk te begeleiden bij het studiekeuzeproces.  In totaal zijn er 337 leerlingen in dit zesde leerjaar, waarvan er een goeie 220 vandaag aanwezig waren op deze infoavond, verspreid over drie sessies... Met hun ouders erbij ging het om een 600-tal aanwezigen!

Tijdens deze infoavond in De Adelberg werden ouders en leerlingen meegenomen op reis door de algemene structuur van het secundair onderwijs, als een eerste kennismaking met het secundair onderwijslandschap in het algemeen.  En dat het er makkelijker op geworden is... zeker niet. Net daarom dus ook dergelijke avond!

Na deze verkenning van het onderwijslandschap konden ouders én leerlingen in de foyer ook nog terecht voor een infomarkt waar Provil, Wico Campus Lommel en X Plus Lommel stands hadden waar je terecht kon met meer specifieke vragen over de scholen en hun studierichtingen.