Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Katrien De Ruysscher is kandidaat voor Vooruit

Katrien De Ruysscher is kandidaat voor Vooruit

Een opvallende kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen... Actrice Katrien De Ruysscher (45) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lokale afdeling van Vooruit ondersteunen als onafhankelijke op de lijst.

“Lommel heeft ontzettend veel te bieden. Als ‘inwijkeling’ valt het mij wellicht eens zo hard op hoe erg we verwend zijn door alles wat er te beleven is in onze stad. Tegelijk staat onze samenleving voor grote uitdagingen. Daarom wil ik me engageren om een actieve rol te spelen in het bouwen aan een positieve en warme stad voor iedereen.”

“Katrien heeft geen ‘politieke’ ervaring, maar de Lommelaren kennen haar heel goed,” zegt lijsttrekker Kris Verduyckt. “Niet alleen door haar tv-rollen als actrice, maar ook door haar enthousiast engagement in projecten die voor haar belangrijk zijn. Met ‘945 in beeld’ gaf ze de vluchtelingen op het Parelstrand een stem, en creëerde ze samen met de andere vrijwilligers begrip en verdraagzaamheid. In de docu ‘Niets gaat over’ gaf ze de ouders van de kinderen die betrokken waren bij de busramp in Sierre de kans om liefdevol te vertellen over hun kinderen. Zodat ze niet enkel herinnerd zouden worden als de slachtoffers van een tragisch ongeval maar als prachtige, unieke kinderen vol toekomstdromen.”

Door zich politiek te engageren wil Katrien tussen de mensen staan en vooral luisteren naar hun noden en bezorgdheden. “Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van een positief en constructief project dat mee het verschil kan maken. Er is meer dan ooit nood aan ‘samen’werking in de meest letterlijke betekenis van het woord.”

“Ondertussen woon ik 12 jaar in Lommel en heb ik al vaak mogen ervaren dat wij een stad zijn met een groot hart. Als meter van Levensloop heb ik gevoeld hoe groot de solidariteit en de inzet van de Lommelaar is. Als moeder van drie kinderen ervaar ik elke dag hoe degelijk het onderwijs hier is en hoeveel mogelijkheden er zijn in vrijetijdsbesteding en hobby’s. Als wandelaar en loopster besef ik wat een luxe het is om hier te kunnen wandelen en sporten in de prachtige natuur. Ik besef hoe uniek en waardevol dit allemaal is. Jammer genoeg is dat niet de realiteit voor iedereen. Elke inwoner heeft recht op goed onderwijs, ontspanning, zorg, goede ondersteuning, veiligheid en vooral mensen die ze kunnen aanspreken en op wie ze kunnen vertrouwen. Zo iemand wil ik graag zijn,” besluit Katrien.