Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Kandidaten gezocht voor uitbating dierenasiel

Kandidaten gezocht voor uitbating dierenasiel

Het stadsbestuur van Lommel is op zoek naar een nieuwe concessiehouder voor de uitbating van het dierenasiel op Maatheide, het vangen van loslopende honden en de aanpak van zwerfkatten in de aangesloten gemeenten van het opvangplan van de Provincie. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 5 april 2024 kandidaat stellen.

"Dierenwelzijn is voor ons een absolute prioriteit, daarom hebben we de nodige kwaliteitsvoorwaarden opgenomen in de selectieprocedure", zegt schepen van dierenwelzijn Joris Mertens. "Om zich dagelijks te bekommeren over dieren die een nieuwe thuis zoeken, moet de concessionaris eerst en vooral een hart voor dieren hebben. Daarnaast is de visie over de uitbating van een dierenasiel, het financieel plan en de organisatiestructuur met uitbouw van een goede vrijwilligerswerking van belang. In de beoordeling spelen onder andere ook de ervaring, kennis van de dierenwelzijnsnormen en opleidingen voor de omgang met dieren mee."

Het dierenasiel (Maatheide 74h) biedt voldoende plaats aan ronddolende dieren uit Lommel en de 8 andere aangesloten gemeenten van het opvangplan van de Provincie Limburg. Het asiel heeft talrijke hondenverblijven met buitenruimte, een uitgebreide en diverse opvangruimte voor katten en de nodige plaats voor zieke dieren.

Kandidaturen moeten ten laatste op vrijdag 5 april 2024 binnenkomen bij het stadsbestuur van Lommel. Op de website van Stad Lommel vind je alle informatie over de wijze van inschrijven, de toewijzingscriteria en de voorwaarden van de concessie. "We hopen snel een geschikte uitbater te vinden, die deze uitdaging vol enthousiasme wil aangaan. We kijken alvast uit naar de kandidaturen, zodat we binnenkort een nieuwe start kunnen nemen met de uitbating van het dierenasiel,” besluit burgemeester Bob Nijs.

💡
Zondag 13 april is er een opendeurdag in het Lommelse dierenasiel.