Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jos Maes ontvangt 'Gouden Erepenning'

Jos Maes ontvangt 'Gouden Erepenning'
Foto Rowen Boons

Stad Lommel reikt jaarlijks een Gouden Erepenning uit aan een persoon of een instelling die zich langdurig en aanwijsbaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de geestelijke en materiële ontplooiing of voor de welvaart of het welzijn van de Lommelse gemeenschap.

Dit jaar is die eer weggelegd voor Jos Maes. Zijn enthousiasme op diverse terreinen is enorm. Ten eerste op het basketbalterrein van BBC Croonen Lommel. Hij speelde tot zijn 58e en daarna heeft hij de club altijd in goede banen geleid. Hij stuurt er ook een groot vrijwilligersnetwerk aan, dat onder andere zorgt voor de uitbating van Sportcafé Den Dribbel. 

Belangrijk is ook zijn tomeloze inzet in het school-, wijk- en verenigingsleven in Lutlommel op diverse terreinen. Daarnaast zijn er nog heel wat activiteiten die hebben bijgedragen tot het ontvangen van de Gouden Erepenning, zoals de organisatie van het Limburgs Autosalon, de Trudozangers, zijn werk als schepen en gemeenteraadslid, enz. 

Eerder werd Jos ook al eens 'gekroond' tot 'Lommelaar van het Jaar', dit in 2018.

De gelegenheidstoespraak kwam van Dominic Rossi, high-performance coach van meerdere Belgian Cats, en de muzikale omlijsting gebeurde door jeugdkoor Lokomotion.