Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Jordi Meeus achtste in Parijs-Roubaix

Jordi Meeus achtste in Parijs-Roubaix

Het was D-day vandaag voor alle wielerliefhebbers want Parijs-Roubaix stond op de agenda. En het was alweer spannend, met ook alweer een hele resem deelnemers die met pech te maken kregen, vooral veel lekke banden, maar ook (alweer) meerdere valpartijen. En Jordi Meeus? Die was vanin het begin erg alert aan het koersen, en ondanks ook een keertje pech, zat hij mee in de kopgoep met de andere favorieten... Maar uiteindelijk was er geen kruid gewassen tegen Van der Poel (die dus won), en Jordi won nog de spurt van een achtervolgende groep voor de negende plaats, na een zéér verdienstelijke wedstrijd!

Op een 60 kilometer van de aankomst zagen we een eerste échte demarrage van dé man in vorm Van der Poel, en velen moesten in de kopgroep loslaten, maar Jordi was nog steeds mee. Op een 43-tal kilometer van de aankomst brak de achtervolgende groep op de leider in twee, en jammer genoeg was Jordi niet bij dat eerste deel. Maar hij gaf zich niet direct gewonnen en deed nog een poging om de 'overtocht' naar het eerste groepje te doen... En dit lukte... net niet, en de achterstand op de achtervolgers groeide weer uit tot een 40 seconden.

En uiteindelijk spurtte Jordi dus voor de negende plek... UPDATE: uiteindelijk komt Jordi zelfs op de achtste plaats terecht wegens een declassering van een renner vóór hem.

"Ik had een goeie dag, na het bos nog van fiets moeten wisselen omdat ik zowel voor als achter lek stond. Ik had de benen wel om top 5 te rijden denk ik vandaag. Het was een supersnelle editie, het leek wel een finale van 120 kilometer!.