Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Interview met Jordi Meus

Interview met Jordi Meus

'Onze' Jordi Meeus heeft afgelopen donderdag in Mont-sur-Marchienne het 'Circuit de Wallonie' gewonnen. Het was meteen zijn eerste overwinning dit seizoen. Tijd dus om hem nog eens te contacteren...

Je eerste overwinning dit jaar Jordi, een eerder 'minder' voorjaar gehad?
Ja en neen... in het begin liep alles nog goed en behaalde ik een zestal podiumplaatsen. Maar in de Tireno ben ik ziek geworden, en was de rest van het klassieke voorjaar een beetje om zeep.

Maar gisteren dan toch die overwinning?
Ja, en dit ondanks het feit dat ik eigenlijk zelfs niet geselecteerd was voor deze wedstrijd, en pas de dag van tevoren wist dat ik donderdag moest fietsen! Maar... ik was er wel klaar voor na een drieweekse stage in Spanje! En het resultaat was er dus ook naar in een lastige sprint met een bijna compact peloton. Uiteraard deed dit enorm veel deugd!

We bellen je nu terwijl je in Keulen zit?
Inderdaad, want morgen rijd ik daar 'Rund um Köln', een wedstrijd van een kleine 200 km op een heuvelachtig parcours.

En daarna, wat zijn de volgende plannen voor de eerstvolgende weken?
Eind volgende week start ik in de Ronde van Noorwegen, en ook daar zit minstens één sprintersetappe in, de volledige Ronde bestaat uit vier ritten. Daarna rijd ik twee wedstrijden in België, o.a. de Brussels Classic, gevolgd door de vrij zware Ronde van Zwitserland. Verder staat mijn schema nog niet helemaal ingepland, maar OF de Tour OF de Vuelta worden zeker meegenomen...

Véél succes alvast!