Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Interview met initiatiefnemers Rockwood

Interview met initiatiefnemers Rockwood
Foto Jan Buyens

We gaven u even geleden al mee dat het Rockwood festival in 2024 uit zijn asse herrijst. Om precies te zijn op zaterdag 3 augustus! Tijd dus om eens rond de rafel te gaan zitten met de nieuwe initiatiefnemers Thierry Willekens, Raf Palstermans en Johan Bosmans (foto boven).

Eén van onze eerste vragen ging (uiteraard) over de line-up, maar daaromtrent konden de organisatoren nog niets kwijt. "Er zijn uiteraard al héél wat contacten en er liggen zelfs al een aantal bands vast, maar binnen ca. een maand kunnen/mogen we daar meer over vertellen. Wat wel duidelijk zal zijn: de nadruk ligt écht op ROCK. Het zullen ook op één uitzondering na allemaal Belgische bands zijn", aldus Thierry. "We gaan ook nog proberen een connectie te leggen met het verleden, maar... dat staat nog allemaal op losse schroeven, later meer hierover", aldus de organisatoren. In totaal zullen er een 11-tal bands op het podium komen, dit van 13 tot 01 uur.

En of er ook plaats zou zijn voor Lommelse bands? "Uiteraard, we werken met twee podia en op dit tweede podium zullen vooral lokale bands een kans krijgen". Dat is uiteraard héél fijn nieuws voor al die getalenteerde bands alhier... En op hoeveel toeschouwers er dan wel gemikt wordt? "We rekenen op 2.500 man, maar misschien kan 3.000 ook wel. Maar we gaan dit allemaal nog eens goed moeten berekenen en kijken wat de instanties zeggen, want de veiligheid staat natuurlijk voorop!

Een andere evidente vraag was uiteraard vanwaar de motivatie kwam om net nu, na 30 jaar, nieuw leven te blazen in dit festival. "Allemaal eerder toevallig toen iemand mij enige tijd geleden over het oude Rockwood aansprak. En aangezien zowel Raf als ikzelf ook muzikant zijn in een groep (Sgt.Pepper/CCRevival) én daar bovenop ex-bezieler van het festival Theo Vansummeren mijn buurman is, werd de puzzel gelegd. We zijn trouwens ook enorm blij dat ook Theo erg opgetogen was met deze 'revival', en hij met veel plezier ons ook de oude naam liet gebruiken!", aldus Thierry.

Al voldoende volk aan boord om dit alles te 'runnen'? "We hebben een werkgroep van een 12-tal mensen, maar uiteraard hebben we nog veel vrijwilligers nodig. Dus, voel je je geroepen om vooraf, of de dag zelf mee te helpen: laat het ons weten". En dit kan door je aan te melden op hun website. Over de ticketprijs kon ook nog niet gecommuniceerd worden, maar zeker is wél dat er een 'early bird' korting komt. Dus hou zeker hun, maar ook onze website in het oog hiervoor!