Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Illegale tuningmeeting op Industriepark

Illegale tuningmeeting op Industriepark
Foto Pexels - Dids

Gisterenavond vond een grote illegale tuningmeeting plaats op het industriepark Balendijk waarbij een goeie 2.500 wagens verzamelden op de parking van Van Zon. Het provinciaal interventieplan trad in werking, de politie kwam massaal ter plaatse, waarna de aanwezigen in colonne vertrokken.

Voor deze tuningbijeenkomst was geen vergunning aangevraagd. Auto’s waren onder meer 'donuts' aan het doen en er werd ook vuurwerk afgestoken. Op de twee rotondes aan de Balendijk verzamelden zich ook tal van kijklustigen. De rotondes werden volledig afgesloten.

“Er zijn naar schatting 2.500 auto’s samengekomen op en rond de parking van Van Zon, voornamelijk uit Duitsland”, zei korpschef Bart Voordeckers. “De illegale tuningmeeting is dan ook door Duitsers georganiseerd. Al bij al zijn ze vrij disciplinair. Toen wij arriveerden, begonnen de auto’s langzaamaan te vertrekken."

Vanochtend bleek dat er toch ook heel wat schade aangericht werd, aan bermen en grasvelden, nog niet te spreken over het vele afval van flessen en blikjes dat werd achtergelaten. Volgens de politiechef zal de rekening hieromtrent worden overgemaakt aan de organisator, die ondertussen ook bekend is bij de politie.

Ook de firma 'Van Zon' was totaal verrast door dit gegeven, en ook zij betreuren wat er hier gisterenavond gebeurd is, met de vele schade aan hun terrein en de gevraalijk toestanden die er ontstonden door roekeloos gedrag van vele rijders...

Bron HLN