Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Igor Vetokele tot 2026 bij Lommel SK

Igor Vetokele tot 2026 bij Lommel SK
Foto Lommel SK


We meldden het al eerder, maar nu is er ook effectief een getekend contract, en een eerste zomertransfer voor Lommel SK. Igor Vetokele tekende een contract tot medio 2026. Igor, wiens contract afliep bij KVC Westerlo, is een spits die afgelopen seizoen nog 5 doelpunten scoorde in 1A en zal dus de komende 3 seizoenen aan de Gestelsedijk te bewonderen zijn.

Igor zette zijn eerste voetbalstappen bij KV Oostende. Na zijn periode bij de jeugd van de kustboys, trok Igor naar de jeugdreeksen van KAA Gent waar hij speelde tot en met de beloften. In 2011 tekende hij  bij Cercle Brugge waarmee hij zijn professioneel debuut wist te maken. In zijn eerste seizoen in eerste klasse, maakte Igor meteen indruk en wist hij 9 keer raak te treffen. Eén seizoen later, trok Igor naar FC Kopenhagen waarmee hij onder meer in de Champions League speelde. Hiernaast werd hij in zijn eerste seizoen in Denemarken ook meteen kampioen. Tijdens zijn tweede seizoen in Kopenhagen, beleefde Igor een prachtseizoen waarin hij 13 keer wist te scoren. Hiermee kroonde hij zichzelf tot topschutter van de club. Dit succes werd opgemerkt door Charlton Athletic FC. Igor ruilde het Deens avontuur, voor de club uit de Championship in Engeland. In zijn eerste seizoen in Engeland, vond hij ook al snel de weg naar doel en beëindigde hij het seizoen met 11 doelpunten achter zijn naam en 9 assists.

Via een uitleenbeurt kwam Igor in 2016 terug in België, meer bepaald bij Zulte Waregem. Een jaar later werd hij door Charlton opnieuw uitgeleend aan een Belgische club. De buren van Sint-Truiden beleefden anderhalf jaar plezier aan hem en ook hier wist Igor 11 doelpunten te maken. Hierna speelde Igor terug één seizoen voor Charlton waarna hij in 2019 definitief de overstap naar België zou maken. Met Westerlo wist Igor in zijn derde seizoen de promotie af te dwingen naar 1A. Afgelopen seizoen scoorde Igor 5 doelpunten voor de kemphanen in eerste klasse.

Nu tekent Igor Vetokele dus een contract voor 3 seizoenen in Lommel. De Belg met Angolese roots, die eerder ook al uitkwam voor de jeugdreeksen van België maar uiteindelijk besloot om voor de nationale ploeg van Angola te spelen, is zeer blij met zijn overstap naar Lommel.

"Ik kijk er enorm naar uit om de groen-witte kleuren te vertegenwoordigen. Lommel SK is een ambitieuze club. Ik hoop met mijn ervaring en scorend vermogen de club van meerwaarde te zijn. Ik kan niet wachten om op de prachtige grasmat van het Soevereinstadion aan te treden."

James MCCarron: “Igor brengt veel persoonlijkheid en ervaring met zich mee. In een schitterende carrière speelde hij op de hoogste niveaus in België en Denemarken. Ook heeft hij tijd gespendeerd in de Engelse Championship. We hebben er vertrouwen in dat Igor een positieve impact zal hebben op onze prestaties, en de cultuur van voortdurend verbeteren die we hier in Lommel proberen uit te bouwen.”

Bron: Lommel SK