Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Iedere maandag 'Hét Bord'

Iedere maandag 'Hét Bord'
Foto Raf Mertens

Vanaf deze week brengen wij u iedere maandag 'Het Bord'... Het bord op de Leopoldlaan. Wij zijn hier erg blij mee, want dit bord van de vriendenkring van de Leopoldlaan is een begrip in onze stad, én omstreken.

Méér dan duizend spitsvondigheden schudde Jef Mertens de afgelopen 20 jaar uit zijn mouw voor zijn spreukenbord. Het eerste wat er twintig jaar geleden op stond te lezen was: ‘Dit is ons nieuwe bord, hou ons in de gaten’. Het zou uitgroeien tot het bekendste spreukenbord van Limburg en ook hier op De Lommelse Gazet kan u vanaf nu wekelijks, iedere maandag, genieten van de vele spitsvondigheden van Jef en zonen. Aan inspiratie is er nooit gebrek en die halen ze uit het nationale of plaatselijke nieuws. Zoals deze week dus over 'Lommel Leeft'.

Naar aanleiding van het 20-jarige bestaan van dit bord, én de Gouden Erepenning die Jef vorig jaar mocht ontvangen,  bundelde Erfgoed Lommel alle spreuken in een fijn boekje, met tekeningen van Koen Lemmens, onder de toepasselijke titel 'Elke wèèk iet Joews'. Voor slechts 10 euro is het te koop bij Toerisme Lommel.