Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Hoog bezoek bij BS Den Akker

Hoog bezoek bij BS Den Akker
Foto Jan Buyens


Vanochtend was er hoog bezoek in basisschool Den Akker voor de lancering van de campagne ‘Oog voor Lekkers 2023-2024’. Via dit project kunnen alle Vlaamse basisscholen én scholen voor buitengewoon secundair onderwijs steun aanvragen om hun leerlingen van gezonde tussendoortjes te voorzien.

Hoeveel weten 6- tot 12-jarigen over gezonde voeding? Dat testten deze morgen Ketnet-actrice Sali Haidara en Nachtwacht-acteur Gio Kemper in Kerkhoven, in basisschool Den Akker – voor de gelegenheid ingekleed met strobalen én tractor.

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns gaf er het officiële startschot voor deze 'Oog voor Lekkers 2023-2024'-campagne, waarbij Vlaanderen en Europa opnieuw de handen in elkaar slaan om leerlingen gezonde eetgewoontes bij te brengen. Meer dan ooit nodig, zo blijkt ook uit nieuwe onderzoeksresultaten van de UGent over de voedingsgewoontes bij 20.000 Vlaamse jongeren.

De leerlingen, de minster én de twee BV's werden welkom geheten door directrice Sonja Lathouwers, gevolgd door een toelichting bij de campagne door de minister.

Daarna was het de beurt aan de twee BV's, Gio en Sali, om de kids te 'entertainen', niet zomaar, maar met de 'Oog voor Lekkers-quiz', waarbij drie groepjes streden voor de beker!