Hoe proper is uw bakker, frituur, restaurant?

Hoe proper is uw  bakker, frituur, restaurant?

Dankzij de nieuwe ‘Food Hygiene Rating’ kan iedereen sinds vorige maand gemakkelijker dan ooit achterhalen hoe hygiënisch zijn vaste bakker, favoriete restaurant of schoolkeuken van de kinderen is.

In Lommel ging het FAVV recent langs bij 204 voedingswinkels, handelaars, horecazaken en andere ondernemingen met voedingsgerelateerde activiteiten, van wie er 6 een score 5 (“Te verbeteren”) kregen. Dat komt neer op 2,9 procent van de gecontroleerde zaken in Lommel. Over het hele land ontving 8 procent van de ondernemingen een 5, de laagst mogelijke score. Typische tekortkomingen zijn een gebrek aan persoonlijke hygiëne en propere kledij, de aanwezigheid van ongedierte of problemen met de naleving van de vereiste bewaartemperaturen.

Met een score van 10 (“Uitstekend”) behoren 8 voedingszaken in Lommel tot de absolute uitblinkers. Het gaat om 3,9 procent van de doorgelichte zaken. In België behoort 5 procent van de ondernemers tot die absolute topliga, waarbij bedrijven volledig voldoen aan de strengste hygiëne- en voedselveiligheidsnormen. Op deze website kan je de resultaten per bedrijf opzoeken.

Bron: HLN