Hoe proper is uw bakker, frituur, restaurant?
Dankzij de nieuwe ‘Food Hygiene Rating’ kan iedereen sinds vorige maand gemakkelijker dan ooit achterhalen hoe hygiënisch zijn vaste bakker, favoriete restaurant of schoolkeuken van de kinderen is.
In Lommel ging het FAVV recent langs bij 204 voedingswinkels, handelaars, horecazaken en andere ondernemingen met voedingsgerelateerde activiteiten, van wie er 6 een score 5 (“Te verbeteren”) kregen. Dat komt neer op 2,9 procent van de gecontroleerde zaken in Lommel. Over het hele land ontving 8 procent van de ondernemingen een 5, de laagst mogelijke score. Typische tekortkomingen zijn een gebrek aan persoonlijke hygiëne en propere kledij, de aanwezigheid van ongedierte of problemen met de naleving van de vereiste bewaartemperaturen.
Met een score van 10 (“Uitstekend”) behoren 8 voedingszaken in Lommel tot de absolute uitblinkers. Het gaat om 3,9 procent van de doorgelichte zaken. In België behoort 5 procent van de ondernemers tot die absolute topliga, waarbij bedrijven volledig voldoen aan de strengste hygiëne- en voedselveiligheidsnormen. Op deze website kan je de resultaten per bedrijf opzoeken.
Bron: HLN
Artikel delen
Volg ons op Social Media
Nieuws insturen
Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be
Lees meer over Varia
Pluim voor zorgzame Mia
CVO Cursa bakte en schenkt 300 euro aan 'Warmste Week'
Warm kerstnieuws vanuit de Wipstraat
Jaarlijkse Taizé-viering