Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Het weer met Koen: wind en regen

Het weer met Koen: wind en regen

Dit weekend wordt het erg nat. Deze voormiddag is het eerst droog maar vanuit Frankrijk komt een actieve regenzone onze richting uit. Er kan behoorlijk wat regen vallen. Na de regen volgen buien met mogelijk een donderslag erbij. De maxima bereiken 11 graden. De wind wakkert aan uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden tussen 60 en 80 km/h. Vannacht wordt het 9-10 graden.


Ook morgen zijn er veel wolken met regen, buien en veel wind. De opklaringen zijn kort. De maxima liggen opnieuw rond 11 graden. De wind laat zich nog steeds goed voelen uit het zuidwesten.


In het begin van de week wat droger weer maar de wind blijft wel aanwezig en er kunnen toch altijd enkele buien vallen. De zon zal de herfstkleuren wel wat meer laten opvallen. De maxima blijven rond 11-12 graden schommelen en ‘s nachts rond 8 graden. Na woensdag nemen de kansen op neerslag alweer toe. Dit alles heeft te maken met een strakke zonale stroming waarbij de lucht van over de Atlantische Oceaan komt. De straalstroom stuurt lagedrukgebieden met bijhorende fronten en buienlijnen tot over onze omgeving.

Koen Moelants