Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

'Het boek vol EigenWijze verhalen' voorgesteld

'Het boek vol EigenWijze verhalen' voorgesteld
Foto Jan Buyens

Veel trotse kids vanmiddag in de bibliotheek waar de persvoorstelling van 'Het boek vol EigenWijze verhalen' plaatsvond. Deze verhalenbundel werd eigenhandig geschreven door de leerlingen van de derde graad van Daltonschool XCL EigenWijs. Ze kregen daarbij wél ondersteuning van auteur Elizabeth Kayland.
Naast trotse kids waren ook juf Vicky en juf Hanne bijzonder trots op hun 'poulains'...

Ook Tinne Mertens van de bib toonde zich erg trots... "Het is onze taak om klassen te ondersteunen en om kinderen leesplezier bij te brengen. Wij hebben daarnaast ook geholpen met het nalezen van alle verhalen. Toch héél bijzonder, want de verhalen zijn echt wel door henzelf geschreven: heel hun leefwereld passeert in de verhalen: thuis, school, eten, reizen en zelfs een vleugje romantiek...

Het project startte in het begin van dit schooljaar met een vraag aan de Lommelse bib: "Kunnen jullie ons helpen om onze klasbibliotheek te verbeteren?"  Na enkele bezoekjes van en aan de bib stond de klasbibliotheek helemaal op punt en kreeg het project een vervolg. De leerlingen wilden niet alleen eigenhandig een boek schrijven, maar het daarna ook verkopen. Allemaal in het kader van een minionderneming en om het lezen en schrijven van de leerlingen te bevorderen.

Het boek is ondertussen van de persen gerold en ligt klaar om verkocht te worden. U kan hiervoor terecht in de Standaard Boekhandel in de Kerkstraat!