Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Heren rugby Murphy's winnen in Heusden

Heren rugby Murphy's winnen in Heusden
Foto's Bart Sauviller

Deze namiddag gingen de Murphy's mannen winnen bij hun 'vrienden' in Heusden. Na een stevig potje rugby, stevige rucks en staffe tackels (sommigen iets hoger als andere) stond het resultaat van 10-25 op het scorebord. Het was een sportieve en faire wedstrijd. De toeschouwende damesploeg,enkele ouders en jeugdspelers aan de zijlijn schreeuwden hun helden naar de overwinning. 

Nadat zaterdag de U14 en de damesploeg in Haspinga verloren, was er nood aan een postief Murphy's resultaat.

Terwijl de allerkleinsten (u8-u10 en u12) hun skils gingen oefenen op het tornooi in Laakdal, trokken de U14-ploeg en de damesploeg naar Landen. De U14 Lombergha speelden tegen een sterk Mechelen. Ondanks dat lombergha als team een mooi samenspel kon laten zien, moesten ze teleurgesteld naar huis met een eindstand van 7-73. 

Later op de dag wanneer de regen het veld een extra moddertouch gegeven had, speelden de dames op hetzelfde veld tegen de thuisploeg Haspinga. Ze hadden het heel zwaar tegen de sterk georganiseerde Cheetas. Nadat ze enkele mooie kansen lieten liggen, eindigde het op 40-0. Hierdoor schuiven de dames naar de derde plaats in de rangschikking. Dus ook het vrouwenteam trok teleurgesteld naar huis. 

We danken dus de mannen voor hun vechtlust en knappe prestatie. Zij behouden de eerste plaats in hun rangschikking. Let's go Murphy's 

Volgende week hebben de heren rust en spelen onze dames thuis tegen Arendonk (de tweede in de rangschikking). Deze match willen ze kost wat kost winnen. Iedereen is welkom om hen aan te moedigen naast de zijlijn. De drescode voor Lommelse supporters is zwart-geel.