Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Groots geocaching event in Lommel

Groots geocaching event in Lommel
Foto Sabine Driedonkx

Van 5 tot 9 oktober organiseren de Kempische Geo Buddy’ s (KGB) voor de tweede keer een vijfdaags geocaching event in Lommel. KGB beschrijft zichzelf als een groep prettig gestoorde geocachers uit de Kempen en meer bepaald uit de wijde omgeving van Lommel-Leopoldsburg-Hechtel- Dessel- Retie- Mol en Balen. En dus stuurden wij onze fotografe Sabine Driedonkx eens langs om te kijken wat dit nu eigenlijk allemaal voorstelt...

Er nemen dit jaar maar liefst méér dan 1.000 geocachers deel aan het event. Ruim 300 meer dan tijdens de vorige editie. De deelnemers komen voornamelijk uit België, Nederland en Duitsland, maar ook uit Zwitserland, Oostenrijk, UK, Noorwegen, …

Bij geocaching ga je op zoek naar ‘schatten’ op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (smartphone) kan je op schattenjacht. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel en dat is juist het leuke aan deze buitensport. Wat je wel zeker bij elke cache vindt is een logboek. Hier kunnen de bezoekers invullen wanneer ze de cache bezocht hebben door hun geocaching nickname en datum in te vullen.

Tijdens het vijfdaagse event bezorgden de KGB de deelnemers enkele events boordevol gevuld met leuke, nieuwe geocaches, heel veel verschillende cache-types en heel veel mogelijkheden om geocollega’s te ontmoeten.

Veel geocachers dragen ook een knuffel van een kikker met een antenne op zijn hoofd mee. Dit is Signal the Frog, de officiële mascotte van geocaching. Voor de verzamelaars zijn er ook woodies of wooden coins. Dit zijn houten, ronde schijfjes waar je een ontwerp op kan laten printen of graveren waardoor het een echt verzamelobject wordt.