Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Glenn Neven neemt na 11 jaar afscheid van Lommel SK

Glenn Neven neemt na 11 jaar afscheid van Lommel SK
Foto Lommel SK

Glenn speelde 11 seizoenen voor groen en wit en kwam voorlopig al in 303 wedstrijden in actie. Dit totaal kan dus in de komende weken nog aangedikt worden, maar we kunnen wel stellen dat Glenn een absolute clublegende is, aangezien hij behoort tot een groepje van slechts 3 spelers die meer dan 300 wedstrijden voor Lommel SK speelden. Glenn scoorde in totaal 28 keer voor Lommel SK. Op 34-jarige leeftijd, neemt Glenn nu dus afscheid van Lommel SK en ook van het profvoetbal. Glenn zal komend seizoen uitkomen voor Termien, die momenteel strijden voor de promotie naar tweede amateur. Dit zal Glenn combineren met zijn job als boekhouder bij Moore.

Glenn kwam als jonge knaap van 23 terecht bij Lommel SK in de zomer van 2013. Hij kwam toen over van KSK Heist. Al snel bleken de kwaliteiten van Glenn een meerwaarde te zijn voor de club. Dankzij zijn onvoorwaardelijke inzet werd Glenn al snel geliefd bij iedereen met een groen-wit hart. Het duurde dan ook niet lang voordat Glenn de kapiteinsband rond zijn arm mocht dragen. Nu, 11 jaar later, neemt onze kapitein dus afscheid van de club van zijn hart.

"Vanaf het begin heb ik me meteen thuis gevoeld. Doorheen deze 11 jaar heb ik mij altijd gewaardeerd gevoeld en dat zorgde ervoor dat dit snel mijn tweede thuis werd. Ik heb alles gegeven voor de clubkleuren en alle energie die ik in mijn lichaam had, heb ik achtergelaten om het groene truitje met trots te vertegenwoordigen. De waardering die ik had, voelde ik niet alleen van de spelers en trainers, maar zeker ook van de supporters. Zij zijn het hart van de club en kunnen je als speler doorheen moeilijke periodes sleuren. Aan de andere kant, zorgen zij ervoor dat de mooie periodes, extra glans krijgen. Dit ga ik dan ook enorm missen. Ik wil iedereen bedanken die de afgelopen 11 jaar een rol heeft gespeeld in mijn leven. Lommel is en blijft mijn tweede thuis en dit is geen vaarwel, maar eerder een tot ziens."

11 jaar lang was Glenn trots om onze clubkleuren te vertegenwoordigen. Hij kent de club dan ook als geen ander. Glenn heeft de club zien transformeren (vanuit de amateurreeks) tot volwaardige professionele voetbalclub op alle aspecten. We zijn Glenn enorm dankbaar om mee te werken aan deze evolutie en een actieve rol hierin te hebben gespeeld. Performance Director James McCarron heeft ook niets dan lovende woorden voor Glenn: "Glenn is de afgelopen elf seizoenen een fantastisch onderdeel van deze voetbalclub geweest. Zijn bijdragen op het veld zijn voor iedereen duidelijk, hij speelt met een wil en passie die een voorbeeld zijn voor alle professionele voetballers. Glenns bijdragen buiten het veld zijn net zo belangrijk. Hij zorgt altijd voor zijn teamgenoten en zet het beste voor de club op de eerste plaats. We vinden het jammer dat hij ons verlaat, maar de deur staat altijd open voor Glenn bij de club, we willen onze nauwe band voortzetten en we hopen in de toekomst weer samen te werken. We wensen Glenn veel succes in dit volgende hoofdstuk".

Ook CEO Mike Green en voorzitter Harm van Veldhoven erkennen Glenns inzet voor onze club. Mike Green: "Het spreekt voor zich dat Glenn een legende is voor Lommel. Zijn jarenlange inzet is onbetwistbaar en we kunnen Glenn niet genoeg bedanken voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan. We wensen Glenn het allerbeste in zijn nieuwe uitdaging en we hopen hem snel terug te zien in het Soevereinstadion."

Harm van Veldhoven: "Eerst en vooral zou ik Glenn willen bedanken voor zijn loopbaan als voetballer en als mens. Ik ken zelf het gevoel om zo lang actief te zijn binnen een club en weet hoe moeilijk dit moment voor hem nu is. Echter zal het gevoel van trots snel overheersen, want hij kan terugblikken op een fantastische periode bij Groen-wit. Glenn heeft veel hoogtes en laagtes meegemaakt in de club en daardoor kent hij Lommel SK ook als geen ander. We nemen dan nu met pijn in het hart afscheid van een echte leider. Je komt het tegenwoordig nog maar zelden tegen, een speler die 11 jaar lang bij éénzelfde club actief blijft.

De voltallige club hoopt Glenn nog op regelmatige basis in ons stadion te kunnen verwelkomen en we wensen hem veel succes toe in alles wat er nog in zijn leven op z'n pad komt. Glenn zal altijd in ons Lommel SK-hart blijven en wie weet kruisen onze wegen nog wel in de toekomst, maar tot dan zal Glenn altijd een onderdeel blijven van onze clubgeschiedenis." Eind vorig seizoen werd Glenn al eens in de bloemetjes gezet. Voor zijn 300ste wedstrijd werden er tal van activiteiten voor Glenn georganiseerd en vierden we deze prestatie samen met de supporters. De laatste 2 seizoenen kampte Glenn echter met heel wat blessureleed. Hierdoor kwam hij dit seizoen nog maar 2 keer in actie in de Challenger Pro League.

Uiteraard laten we Glenn niet zomaar vertrekken uit Lommel. De club is achter de schermen bezig aan een mooi afscheid voor Glenn. Hierover zal later meer gecommuniceerd worden. Glenn, bedankt voor alles wat jij voor onze club hebt gedaan. We gaan met de voltallige club je van een afscheid voorzien wat je ook verdient. Jij bent jaren de belichaming geweest van onze club en dat zal je ook voor altijd blijven. We hopen samen met jou op het einde van dit seizoen je avontuur in schoonheid te kunnen eindigen.

Lees ook intervieuw bij TV Limburg