Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Meer dan 60 glaskunstenaars op de Lommelse Glasmarkt

Meer dan 60 glaskunstenaars op de Lommelse Glasmarkt


Op zondag 6 augustus vindt de 9de editie van de gratis Lommelse Glasmarkt plaats. Meer dan 60 internationale glaskunstenaars tonen hun glastechnieken. Van fusing, glas-in-lood, brandschilderen, glaskralen, Tiffany tot églomisé … “Elk jaar zien we de Glasmarkt groter worden, met deze keer een record van 60 standhouders.” zegt schepen van Toerisme en GlazenHuis Karel Wieërs. “De nieuwe locatie maakt dat de link met GlazenHuis dit jaar sterker is.”

Nieuwe locatie door werken rondom Sint-Pietersbandenkerk
Na 8 edities op het Kerkplein van de Sint-Pietersbandenkerk te hebben vertoefd, verhuist de markt nu pal naar het midden van het centrum. Tussen de Veemarkt en De Vryheyt zullen de tientallen glaskraampjes uitgestald staan. Ideaal om iets lekkers te eten of drinken bij de omliggende cafés of restaurants, of om een leuke vondst te doen op de antiek- en brocantemarkt ‘de Teutenmarkt’.

Workshops bij de mobiele glasblazer
Een mobiele glasblazerij geeft demonstraties glasblazen en biedt mini workshops voor groot en klein aan. “Vorig jaar was dit interactief glasspektakel er voor het eerst. Dit trok zoveel bekijks, dat we deze editie opnieuw ervoor kozen om de mobiele glasoven een plaats te geven op de Glasmarkt.” zegt medeorganisator en glaskunstenaar Gerda Schroeten.

Bezoek GlazenHuis met glasatelier en tentoonstellingen
Nog meer glas vind je bij glasmuseum GlazenHuis, vlak langs de Glasmarkt. Hier kan je gratis de kunstgalerij bezichtigen met exclusieve kunstwerken van internationale artiesten, allemaal gemaakt in het glasatelier van GlazenHuis. De lopende tentoonstelling kan betalend bezocht worden. Vanuit het museum kan je binnenkijken in het ambachtelijk glasatelier en de iconische glazen toren beklimmen voor een uitzicht over het stadscentrum.

Gemakkelijk parkeren
Je kan je fiets parkeren in het centrum of bij CC De Adelberg. Met de auto kan je terecht op de gratis zandparking Mudakkers, centrumparking Klachtloopstraat en op het Hertog Janplein.

Meer informatie op visitlommel.be/agenda/glasmarkt/

Foto's © Katrien Grevendonck