Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Geweldig voetbalavondje aan de Gestelsedijk, enkel overwinning ontbrak

De wedstrijd startte vandaag pas om 20.15 uur omwille van het feit dat de bezoekers uit Zulte-Waregem later aanwezig waren te wijten aan extreem druk verkeer. En volk… wat een volk. Op die ene keer na dat de jeugdploegen werden voorgesteld was dit met voorsprong dé wedstrijd met het meeste publiek in járen!

De spelers werden bij hun opkomst vergezeld van de U10 en U11 van Lommel SK. Vooraf werd er één minuut gehouden voor het overlijden van ex-Lommel speler Robert Eshun. En de wedstrijd: die stond bol van de knappe momenten, met een bijzonder knap Lommel SK, die het overwicht van de eerste helft eigenlijk al hadden moeten verzilveren na 45 minuten. Maar zoals al zo dikwijls bij Lommel: een gebrek aan efficiëntie kost hun té dikwijls punten. En zo ook vandaag, want het werd 1-1.

Het eerste schot(je) was van Vancsa in de 5de minuut, maar kon Bostyn niet verontrusten. In de 9de minuut zagen we een poging tot omhaal van De Oliveira, maar niet sterk genoeg uitgevoerd. Het eerste kwartier was volledig voor de thuisploeg, Zulte kwam amper aan de bal.  Pas in de 17de minuut trapte De Costere een bal richting doel, maar erg hoog over en naast. Een eerste echt gevaar van de bezoekers kwam er enkele minuten later via Machado, maar uiteindelijk leverde het enkel een hoekschop op.   Op het half uur nog eens een schot van de thuisploeg, met Aguilar achter de bal, maar ook dit schot ging ver over. Even later dan een erg hard schot van Schoofs, maar in hoekschop. Op deze hoekschop zagen we eerst een kopbal van Amankwah over gaan, en amper een halve minuut later miste ook De Oliveira van dichtbij. Toch twee reuzekansen. En amper twee minuten later alweer twee reuzenkansen op rij voor Lommel, waarbij Bostyn alles uit de kast moest halen om de 1-0 te verhinderen. In de 42ste minuut trapte ook De Grand nog eens over.

Een knappe eerste helft van Lommel, die de bezoekers meermaals helemaal in de vernieling speelden. Balbezit, de best voetballende ploeg én de beste kansen, maar… jammerlijk genoeg géén goals en zo eindigde deze eerste helft dus op een 0-0 stand, terwijl het 1 of 2-0 had kunnen  en misschien zelfs moeten zijn.

De tweede helft startte met een al even gemotiveerd Lommel, maar… in de 51ste minuut scoorde Ghano dan toch, tegen de gang van het spel in, de 0-1. De eerste kans voor de bezoekers, de eerste goal. Van efficiëntie gesproken, want dat is nu net wat er bij Lommel mist! De bezoekers leken ook wel bevrijd na deze goal, want in de 56 ste minuut kreeg ook Bagan een redelijke kans, maar die ging in hoekschop. Op het uur onthield de scheids dan de thuisploeg ook nog eens een penalty omwille van een handsbal… Maar amper een minuutje later geschiedde dan toch gerechtigheid toen Sales de 1-1 tegen de netten knalde. Het bracht het hele stadion in de goeie ouwe sfeer… En even later knalde Dermane niet eens zó ver over, en nog even later moest Bostyn redding brengen op een hoekschop. In de 78ste minuut kreeg De Oliveira een dot van een kans, alleen voor de goal, en toch besloot hij op de keeper, géén 2-1 dus! In de 87ste minuut moest De Busser dan nog eens alles uit de kast halen om een tegengoal te verhinderen, maar het bleef dus 1-1, té weinig voor het gebrachte spel en de kansen die Lommel kreeg!