Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Generale repetitie 'Levende Beelden'

Generale repetitie 'Levende Beelden'
Foto Rina Loos - Méér foto's op onze Facebookpagina

Deze namiddag repeteerden 16 kinderen tussen 6 en 18 jaar hun act als levend kinderbeeld, in aanloop van het levende standbeeldenfestival 'Beeldig Lommel' op 17 en 18 juni. Volledig in kostuum, oefenden ze één voor één hun act met leerkracht Yvon Hollander, onder de stralende zon. En onder toeziend oog van de ouders. Leerkracht Yvon heeft zelf al meerdere jaren ervaring als levend beeld.
Ditzelfde Burgemeesterspark zal ook tijdens het festival benoemd worden tot het kinderpark. Het festivalparcours van 2,5 km brengt je zowel langs de professionele beelden, als langs dit buitengewoon kinderpark.

De kinderwerking van Beeldig Lommel staat in voor de hulp en begeleiding van onervaren kinderen om te scholen tot bekwame kinderbeelden. Ze krijgen steun bij het bedenken van een act, het maken van een kostuum, aanleren van schminktechnieken en het leren stilstaan als levend beeld. Ze volgden hiervoor een opleiding vanuit de organisatie. Deze werd in maart opgestart.
De ene groep kinderen volgt een traject bij de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) in Lommel, onder begeleiding van Karla Deroost (theater en musical leerkracht bij KANL) en Yvon Hollander (oprichter Theater Company Adorabel). De andere groep volgt een vergelijkbaar begeleidingstraject. Die groep bestaat uit kinderen van Compagnie en Co en uit de kindergemeenteraad van Lommel. Compagnie en Co is een erkende armoedevereniging waar de kwetsbare mens centraal staat ongeacht zijn etniciteit, religie, status of geaardheid.

Meer informatie op: https://www.beeldiglommel.be/