Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Géén promotie voor Lommel SK

Het was erg duidelijk vandaag: een regelrechte finale waarbij maar één boodschap was: winnen met 2 doelpunten verschil op het veld van Kortrijk. In jaren ook niet zóveel Lommel-supporters bij elkaar gezien op verplaatsing! Na een bijzonder nerveuze en spannende eerste helft stond Lommel SK voor met 0-1! En na de 90 minuten kwamen er verlengingen... Hierin kreeg Lommel op vijf minuten tijd het deksel helemaal op de neus: eerst de 1-1 en direct erna de rode kaart voor Oware, en Lommel met z'n tienen. En amper twee minuten later de 2-1 door opnieuw Ambrose. Einde sprookje voor Lommel SK? Schoofs kon nog milderen tot 2-2 via strafschop, maar daarmee was de kous af, en het werd zelfs nog 4-2. Geen promotie dit seizoen (alweer niet...).

En wat een start van de wedstrijd… na amper 3 minuten stond Lommel SK al met 0-1 voor. Een mooie actie van Sales, de perfecte voorzet en Rosa die de 0-1 intrapte! De eerste kleine mogelijkheid voor de thuisploeg kwam er in de 10de minuut met een schotje van Kadri, maar De Busser plukte makkelijk.  In de 23ste minuut dan toch een grote kans voor Kortrijk, maar de voorzet/schot van Avenatti belandde op de paal. Enkele minuten later een bijzonder knappe indraaiende hoekschop van Rosa, Pirard redde opnieuw in corner. Op het half uur een ver schot van Schoofs, maar een metertje naast doel. Even later een mooie voorzet van Aguilar maar Rosa die ietwat onbesuisd naast knalde. En nog een minuutje later een al even onbesuisde Sales die hoog over knalde. Helemaal in de 45ste minuut zagen we nog een poging van Kadri voor Kortrijk, maar zonder écht gevaar. En zo eindigde de eerste helft op een toch verdiende voorsprong voor Lommel SK!

De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg, maar Kangua kon zijn hoofd net niet tegen een voorzet van Kadri zetten. Even later kopte Avenatti dan toch binnen het kader, maar de ingevallen doelman Ivezic tikte in hoekschop. Kortrijk kwam echt wel opzetten in deze beginfase van de tweede helft... In de 55ste minuut scoorde de thuisploeg dan toch, maar, gelukkig voor Lommel, vanuit duidelijk buitenspel, en géén 1-1 dus. Op het uur werd de wedstrijd een klein kwartier onderbroken voor een onweer... In de 70ste minuut eindelijk nog eens een schot op goal van Mehssatou, maar veel te zwak om Ivezic te verontrusten. In de 75ste minuut knalde ook de pas ingevallen Fatah voor Lommel over. In de 80ste minuut knalde ook Sales over. Het was ondertussen een bijzonder zwaar fysieke wedstrijd geworden, met een veld dat er met de overvloedige regenval erg zwaar bij lag. In de 81ste minuut zagen we dan dé kans voor Kortrijk, een open doelkans voor Avernatti, maar zowel het schot was niet perfect alsook Ivezic redde hier het vel van Lommel. Maar wat zag Lommel SK af dit laatste kwartier! Constante druk van Kortrijk, maar toch haalde Lommel de verlengingen...

Het eerste wapenfeit in de verlengingen was een ver schot van Ambrose, maar makkelijk gepakt door Ivezic. In de 96ste minuut dan toch het 'onvermijdelijke', Lommel SK zat er fysiek door, en Ambrose kopte de bal in het midden van het doel, waar Ivezic toch in de fout ging en: 1-1. Direct erna ging Oware in de fout, kreeg zijn twee gele kaart en rood dus: van kwaad naar erger bij Lommel! En alsof het nog niet genoeg was scoorde diezelfde Ambrose onmiddellijk erna de 2-1. Lommel dood zou je dan denken, maar alweer enkele minuten later kreeg Lommel dan een penalty: Schoofs achter de bal en... 2-2. Toch weer even hoop! In de 108ste minuut een hard schot van Mehssatou, maar Ivezic redde in corner. En zo eindigde de eerste verlenging.

In het begin van de tweede verlenging deed Silva dan de poort van 1A voor Lommel SK hélemaal dicht met een nieuwe goal, 3-2, waardoor het onbegonnen werk werd om nog twee keer te scoren. We zagen nog een hardwerkende Granell met twee pogingen, maar het was Ambrose die het lot van Lommel helemaal bezegelde met een derde goal: 4-2, meteen de eindstand.

Géén promotie dus voor dit Lommel SK, een échte domper toch, want uiteindelijk is het niet in deze wedstrijd dat het is misgelopen, maar wél in de laatste drie reguliere wedstrijden van de competitie, waar ze rechtstreekse promotie gewoon weggegeven hebben. Jammer voor iedere Lommel supporter...